Actualitate

Lucrările la Liceul Mihai Eminescu vor fi gata abia în decembrie

Elevii de la Liceul Mihai Eminescu vor începe școala, pentru al doilea an consecutiv, tot în “vecini” din cauză că lucrările de modernizare nu sunt gata.

Lucrările la Liceul Mihai Eminescu vor fi gata abia în decembrie Lucrările la Liceul Mihai Eminescu vor fi gata abia în decembrie

Modernizarea Liceului Mihai Eminescu trebuia să se încheie la sfârșitul anului trecut, dar lucrările au fost decalate cu aproximativ un an. Luni, primarul a confirmat faptul că proiectul se va încheia abia în 1 decembrie.

Luni, primarul Emil Boc a declarat că elevii vor începe școala în condiții normale, unii dintre ei în școli modern. Liceul Mihai Eminescu rămâne în continuare șantier, iar elevii vor învăța tot la Anghel Saligny, la fel ca anul trecut. “În mod normal nu avem probleme în municipiul Cluj-Napoca cu începerea anului şcolar. Lucrările de reparaţii la şcoli se vor realiza până vineri astfel încât școlile să primească copiii de luni, în condiţii decente. La Liceul Avram Iancu se va începe şcoala într-o locaţie nouă cu dotări ultramoderne, la Agârbiceanu, se va începe şcoala în locaţie nouă şi ultramodernă. La Mihai Eminescu, am decis împreună cu conducerea şcolii, cu Inspectoratul Şcolar să finalizăm toate lucrările şi nu doar cele care erau oarecum gata raportat la ce era încadrat în lucru la început. Corpurile noi nu vor fi gata până la 1 decembrie şi s-a stabilit că întreaga şcoală să se mute după ce se finalizează la 1 decembrie lucrările. La celelalte unităţi şcolare lucrările încă sunt în curs dar, vor fi finalizate până la începutul anului şcolar“, a afirmat Emil Boc la un post local de radio. 


Modernizarea Liceului Mihai Eminescu are loc în cadrul unui proiect cu fonduri europene care vizează desfășurare de lucrări în trei școli: Liceul Avram Iancu, Școala Ion Agârbiceanu și Liceul Mihai Eminescu. Investiţia de la Liceul Avram Iancu este în valoare de 7 milioane lei, sunt 12 săli de clasă noi, de care vor beneficia peste 1.000 de elevi. Termen de finalizare: 10 septembrie 2016.La Liceul Mihai Eminescu valoarea proiectului este de 13 milioane lei, presupune modernizarea completă a corpurilor vechi de clădire şi extinderea acestora şi un corp nou pentru o mediatecă şi o sală de sport nouă. Termen de finalizare este 30 noiembrie.La Şcoala Ion Agârbiceanu valoarea proiectului este de 30 milioane lei. Termen de finalizare: 2 septembrie 2016.

abonare newsletter