Actualitate

Comercianţii de pe Aleea Stadionului sar la gâtul Primăriei şi reclamă ilegalităţi - FOTO

Mai mulţi comercianţi de pe Aleea Stadionului sunt scandalizaţi de apariţia unui chioş care, în opinia lor, ar funcţiona ilegal, fără autorizaţii şi fără ca cineva din Primăria Cluj să se sesizeze. Ei spun că sunt “ameninţaţi” de proprietarul chioşcului cu “influenţele” pe care le are în instituţia condusă de Emil Boc.

Aceştia susţin că “an de an, sunt umiliţi în mod repetat fiind obligaţi să solicite aprobări peste aprobări, de parcă ar urma să deschidă adevărate fabrici pentru a oferi un pachet de floricele sau o îngheţată copiilor”.

“Paharul s-a cam umplut fiindcă legea se pare că e lege doar pentru unii. Pe Aleea Stadionului, dacă vrei un spaţiu comercial, deşi eşti comerciant clujean şi funcţionezi legal în zonă de zeci de ani, eşti purtat de la Ana la Caiafa, pentru ca apoi să vină unul din Sighişoara în locul solicitat de tine.  Dacă eşti între fericiţii carea au primit pătrăţelul norocos de pe Alee, eşti supravegheat cu minuţiozitate, întors pe toate părţile, sesizat, şi în final ameninţat cu cele mai mari amenzi şi dosare penale pentru o mică umbreluţă care depăşeşte cu 10 cm limita chioşcului tău. În tot acest timp, oameni veniţi de prin alte părţi blochează aleile parcului după bunul plac şi se laudă cu relaţiile sus puse din primărie, fapt care susţin ei le permite să plaseze chioşcuri pe domeniul public după bunul plac. Este şi cazul chioşcului din imagine, care i-a scandalizat pe comercianţii cinstiţi, pentru că zace pe domeniul public fără autorizaţii de exact trei săptămâni (după finalizarea Untold). Mai mult , proprietarul lui s-a lăudat că relaţiile influente pe care le are în primărie  şi care, deşi nu îi vor putea acorda legal autorizaţie de funcţionare pe una din aleile de acces la stadion, totuşi, susţine el, îi vor permite să funcţioneze abuziv dacă este cazul în această locaţie sau măcar să folosească aleea de acces pe post de depozit”, reclamă comercianţii.


Ei mai spun că nu li se pare normal ca un mic comerciant de pe Aleea Stadionului să fie ameninţat cu amenzi şi dosare penale fiindca a scos o mică umbreluţă în faţa chioşcului.

“Sau mai degrabă poate este just şi legal cazul marelui comerciant care îşi plasează abuziv un chioşc timp de trei săptămâni pe domeniul public şi se laudă că va primi ca premiu susţinerea din partea unor funcţionari ai primăriei pentru a funcţiona abuziv, sau cel puţin pentru a-l lăsa acolo deranjând accesul pe aleile de acces la stadion şi sfidându-i pe comercianţii care funcţioneaza legal? Vajnicii funcţionari ai primariei care observă în prímele minute umbreluţele sau tricicletele stinghere plasate pe domeniul public şi sar în sus ca arşi ameninţând aparţinătorii cu dosare penale şi amenzi de mii de lei, cum de au fost atât de neatenţi încât să nu observe o namilă de chioşc trântit cu nesimţire pe acelaşi caldarâm pe care sunt trântite de pământ şi demnitatea şi interesele micilor comercianţi? Stimaţi funcţionari ai primărie pe când o amendă maximă şi un dosar penal pentru acest nesimţit? Stimaţi funcţionari ISU se poate bloca începând cu data de 10 august, cu nesimţire, nonşalanţă şi după bunul plac o alee de acces din zona Cluj Arena?


Comercianţii spun că au investit în afacerile lor în această zonă între 1000 şi 5000 de euro pentru “a se prezenta cu un chioşc decent , dotat cu utilităţi”.

Potrivit unor surse, angajaţii Primăriei Cluj-Napoca spun că nu cunosc cine este proprietarul acelui chioş şi prin urmare nu ştiu pe cine să amendeze.


De cealaltă parte, reprezentanţii ISU Cluj susţin că porţiunea în care sunt amplasate aceste chioşcuri nu reprezintă cale de evacuare a stadionului.

abonare newsletter