Actualitate

Monitorul de Cluj s-a înscris în campania Walking Month. Ajutăm copiii care nu pot să păşească

Echipa Monitorul de Cluj s-a alăturat campaniei Walking Month prin care clujenii sunt invitaţi să meargă pe jos pentru a ajuta copiii cu handicap locomotor. Cei care vor să se implice în campanie tot ce trebuie să facă este să meargă cât mai mult pe jos.

Monitorul de Cluj s-a înscris în campania Walking Month. Ajutăm copiii care nu pot să păseaşcă Monitorul de Cluj s-a înscris în campania Walking Month. Ajutăm copiii care nu pot să păseaşcă

Monitorul de Cluj se implică în comunitate. Echipa noastră s-a înscris în Campania Walking Month. Ne-am ridicat brăţările care atestă faptul că suntem participanţi în cadrul acestei campanii. Am început deja să mergem pe jos, dar paşii noştri vor fi contabilizaţi pentru cauza copiilor cu handicap locomotor începând cu data de 12 septembrie.

100% din fondurile adunate de iniţiatorii campaniei vor fi donate Grădiniței Speciale Malteze din Cluj‑Napoca și vor acoperi costurile terapiei de care copiii cu probleme neuromotorii au nevoie pentru a umbla


 „Pășim pentru ca ei să poată păși” este sloganul celei de-a doua ediții a concursului caritabil Walking Month, care se va derula în Cluj‑Napoca în perioada 12 septembrie – 9 octombrie.

Conceptul concursului este unul simplu: echipe de patru persoane concurează, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităților cotidiene, pentru a câștiga premiile oferite de organizatori și parteneri. Taxele de înscriere în concurs sunt donate, în proporție de 100%, către Grădinița Specială Malteză din Cluj‑Napoca, care va folosi fondurile pentru a asigura terapia de care au nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii pentru a umbla și a avea o viață independentă.


Înscrierile se pot face pe site-ul www.walkingmonth.ro. După înscriere, fiecare participant va primi o brățară inteligentă cu pedometru care va măsura toți pașii făcuți.

Grădiniţa are în grijă 22 de copii cu dizabilități neuromotorii, 10 dintre ei provenind din centrele rezidențiale de servicii sociale.


Walking Month a avut prima ediție deschisă pentru comunitate anul trecut. În 2015, aproape 600 de clujeni s-au înscris în competiție și au făcut împreună aproape 173 de milioane de pași. Distanța parcursă de aceștia ar fi acoperit de 3 ori circumferința Pământului, dar a făcut ceva mult mai important: a adunat 42.000 de lei care au fost donați pentru dotarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență pentru copii din Cluj-Napoca.

abonare newsletter