Actualitate

Protest de solidaritate cu medicii care sparg tăcerea

Un mic grup de clujeni a ieșit joi seara în Piața Unirii pentru a-și arăta spijinul față de medicii Camelia Roiu și Elena Voicu. Cele două cadre medicale au făcut dezvăluiri despre modul defectuos în care funcționează o parte din sistemul medical din România.

Camelia Roiu este doctorul ATI care a făcut publice, în decembrie 2015, dupa Colectiv, infecțiile nosocomiale, iar în iulie anul acesta a dat publicității filmul cu viermii din rana unui pacient internat la Spitalul de Arși din Capitală.

Elena Voicu este medicul care a adus la cunoştinţa publicului ce se întâmpla la secţia de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Pantelimon, unde şefa secţiei, Laura Constantinescu, ţinea medicamenele sub cheie.


” Am ieșit în stradă pentru a ne manifesta public solidaritatea și aprecierea față de medicii din sistem care au avut curajul să iasă în față și să demaște abuzurile și corupția din domeniile lor. Ei sunt hărțuiți și intimidați de superiori și colegi. În ce țară tocmai oamenii care luptă pentru a ne proteja drepturile ajung să fie călcați în picioare de către cei care ne pun viața în pericol? În calitate de cetățeni, descurajăm orice fel de represiuni la adresa acestora! De ce să ieșim în stradă? Pentru că tăcerea noastră e puterea lor, a celor corupți! Și pentru că de fiecare dată când noi am făcut un pas în față, ei au făcut un pas în spate!”, au declarat organizatorii protestului.

Organizatorii protestului îi cer ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu să ia urgent măsuri concrete de protejare a celor doi medici, dar și a tuturor acelora care își pun în pericol cariera și liniștea pentru a denunța situațiile grave din sistem la care sunt supuși pacienții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter