Actualitate

Clujul, din ce în ce mai mizerabil? – GALERIE FOTO

Cluj-Napoca pare din ce în ce mai mizerabil. Râul simbol al oraşului este plin de mizerie, în staţiile de autobuze tronează gunoaiele, ţânţarii roiesc în voie, în unele parcuri coşurile de gunoaie sunt mai mereu pline, iar spaţiul verde este neîngrijit.

O clujeancă ce merge zilnic în parcul din capătul liniei 3 de la Cartodrom din cartierul Gheorgheni se plânge de faptul că iarba este foarte mare, coşurile de gunoi sunt lipsite de locurile speciale pentru aruncatul dejecţiilor câinilor, iar parcul este plin de ţânţari.

“Am petrecut mai bine de 20 de minute încercând să sun oriunde (Rosal, care m-au trimis la Brantner care m-au trimis către Primărie) încercând să rezolv multiple probleme. În urma lucrărilor de modernizare a parcului din capatul liniei 3/Cartodrom, cartier Gheorgheni, muncitorii lasă mereu gardul coborât în zone unde nu avem acces, acestea nu sunt semnalizate, astfel încât căţeii noştri reuşesc să fugă în stradă, observând asta destul de tarziu. O altă problemă ce ne deranjează, în timp ce video-ul de prezentare pentru parcul de căţei Detunata este aşa frumos, ar fi faptul ca nu avem loc în coşurile de gunoi pentru a arunca săculeţii cu dejecţii (aşa cum impune noul HCL). Tot din interiorul parcului, menţionez problema ierbii, nimeni nu vine să întreţină spaţiul, şi aici nu fac referinţă la curăţenie (pe care o întreţinem noi) ci la tunsul ierbii care de multe ori depăşeşte înălţimea căţeilor. De problema ţânţarilor, nu ştiu dacă are rost să spunem. De la 19 la 21:30 cât stăm în parc, în medie, zilnic, plecăm mereu ciuruiţi şi putem garanta ca nu s-a efectuat nici un fel de dezinsecţie anul acesta”, a spus Zarinschi Ilinca pe un site de reclamaţii şi sesizări la adresa Primăriei Cluj-Napoca.


Mizerie în stația de autobuz

De asemenea, un alt clujean se plânge de mizeria din staţia de autobuz de la capătul de linie cu numărul 42. Deşi a mai sesizat problema, susţine acesta, nimic nu s-a schimbat.
    
“Vă rog să montaţi un coş de gunoi în staţia de autobuz la capătul de linie cu numărul 42 . Vă rog să sesizaţi firma Rosal să cureţe săptămânal staţia de autobuz . Vă reamintesc faptul că am făcut deja trei sesizari în acest sens”, a menţionat Tompos Laszlo pe un site de reclamaţii şi sesizări la adresa Primăriei Cluj-Napoca.

Someșul, plin de mizerie și țânțari

O altă clujeancă, aceleaşi probleme: ţânţarii şi muştele din râul Someş. “Vă rugăm să ne ajutaţi ca acţiunea de dezinsecţie pe domeniul public şi privat să se desfăşoare şi pe strada Serelor; este vorba de un grup de case nou construite (drumul este din piatră) şi fiind aproape de malul Someşului  este plin de ţânţari şi muşte”, a precizat Carmen Mândru.
    
Imaginea Someşului din mijlocul oraşului devine din ce în ce mai dezolantă. PET-uri, haine, resturi din lemn, ambalaje sau chiar cadavre de animale, asta văd în Someş cei care se încumetă la o plimbare pe malul râului zilele acestea. Problema mizeriei din Someş şi de pe malurile acestuia nu a fost rezolvată de-a lungul anilor.


O clujeancă a fotografiat gunoaiele din râul Someş din zona de promenadă de la Podul Garibaldi s-a rugat de primarului Clujului să se implice mai mult în această problemă.

“Someş sau mlaştină? Someş european? Dumneavoastră aveţi pârghii să luptaţi cu cei ce nu îşi fac treaba! Aspectul Someşului vă implică! Implicaţi-vă şi dumneavoastră în salvarea lui şi a imaginii Clujului, dacă nu în grija faţă de sănătatea oamenilor”, i-a cerut pe Facebook Sanda Vucescu primarului Emil Boc. Sarcina curăţării malurilor Someşului revine Administraţiei Bazinale de Apă Someş -Tisa (ABAST), aflată în subordinea Administraţiei Naţionale “Apele Române”.


Gunoaie și în împrejurimile din Piața Mihai Viteazu

Monitorul de Cluj a mai atras recent atenția despre mizeria care pare că acaparează orașul. Împrejurimile Pieţei Mihai Viteazu au ajuns să poată fi comparate cu periferia. PET-uri, resturi de mâncare, lingurițe, șervețele sau pahare de cafea, asta pot vedea clujenii în fața pieței dacă merg să-și facă cumpărăturile.

abonare newsletter