monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Transportatorii rutieri protestează. Vor circula cu 30 km/h

Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România.

Transportatorii rutieri protestează. Vor circula cu 30 km/h

Protestul se va menține până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Totodată, UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participă la greva să-şi pună în parbrizul autovehiculelor o pancartă A4 cu mesajul ”Protest RCA - Merg o oră pe zi cu 30 km/h - Vreau să trăiesc”.

Pe lângă această grevă japoneză, UNTRR împreună cu celelalte asociaţii patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un protest la nivel naţional.


"Majoritatea operatorilor de transport sunt aduşi la faliment, după ce tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă şi persoane s-au majorat cu peste 300% faţă de anul precedent şi cu peste 500% faţă de anul 2014. Astfel, o poliţă RCA pentru un autotractor - clasa B0 a ajuns în acest moment la preţul de 22.000 lei pe an faţă de 4.000 lei în 2014", se arată în comunicatul de presă al UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenţia Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României că tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an.


UNTRR acuză firmele de asigurare că nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar să pună pe spatele transportatorilor rutieri ineficienţa lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasãrile RCA.

Etichete: greva japoneza rca