Actualitate

EXCLUSIV! Moarte învăluită în mister. Agent de pază din Cluj, decedat în condiţii suspecte

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a decedat săptămâna trecută în urma unui accident care ridică foarte multe semne de întrebare. Victima, agent de pază la o firmă de securitate din Cluj-Napoca, a căzut din microbuzul care urma să-l ducă acasă, s-a lovit cu capul de asfalt şi a rămas nemişcat.

Victima a decedat joia trecută, 11 august, la Neurochirurgie, după ce, în urmă cu cinci zile, în 6 august, Ion Tebeică (54 de ani), angajat la firma de pază Nera Mureşan, împreună cu un coleg, a mers la parcarea de la Expo Transilvania pentru a ajunge acasă la Jucu. El a ales să călătorească cu microbuzul firmei Bus Trans.

Potrivit unor martori, cei doi bărbaţi au fugit după microbuzul care între timp se pusese în mişcare.


„Microbuzul era parcat în capătul parcării. Autovehicului a pornit, iar cei doi n-au apucat să se urce în el, astfel că bărbaţii au luat-o la fugă spre ieşirea din parcare pentru a se urca în mijlocul de transport. Microbuzul s-a oprit, cei doi s-au urcat, iar la demararea din parcare, unul dintre ei a căzut din autovehiculul aflat în mers”, spun aceştia.

De cealaltă parte, reprezentanţii firmei spun că microbuzul staţiona şi bărbatul a căzut după ce s-a urcat pe treptele microbuzului.


„Informaţiile conform cărora microbuzul a ieşit din parcare, ar fi virat stânga şi apoi bărbatul a căzut sunt false. Nu-i adevărat. Ceea ce este adevărat vor spune sistemele de supraveghere. Din ce ştiu eu martorii la poliţie n-au declarat că microbuzul ar fi virat şi ar fi căzut persoana respectivă. Noi avem camere de supraveghere care sunt acum la procurorul criminalist. Toţi spun tot felul de variante. Bărbatul care se urca în microbuz să-şi ia bilet pur şi simplu a căzut jos din picioare şi n-a făcut nici stânga, nici dreapta. Microbuzul a oprit să-l ia, omul era pe scară şi pur şi simplu a căzut din maşină”, au declarat reprezentanţii Bus Trans.

Poliţia investighează cazul

Varianta reprezentanţilor firmei este susţinută şi de poliţişti, care au deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla cu exactitate cum a avut loc decesul bărbatului.


„Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că la data de 11 august un bărbat în vârstă de 54 de ani din localitatea Jucu Herghelie a decedat la clinica de neurochirurgie. Bărbatul a fost implicat la data de 6 august într-un eveniment rutier pe strada Dâmboviţei din Cluj-Napoca. Primele cercetări arată faptul că la urcare la un microbuz bărbatul s-ar fi dezechilibrat căzând astfel pe partea carosabilă. În urma căzăturii acesta a suferit vătămări corporale fiind transportat la unitatea medicală. În cauză cercetările sunt în derulare urmând a fi stabilite exact  împrejurările în care s-a produs accidentul. Totodată urmează să să se stabilească dacă poate fi angajată răspunderea unei persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Carmen Jucan. Poliţiştii urmează să vizioneze filmările realizate de camerele din zonă pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat.

ITM face verificări

De asemenea, şi Inspectoratul Teritorial de Muncă efectuează verificări în acest caz pentru a afla dacă nu cumva accidentul a avut loc din cauza firmei de transport.


„Bărbatul avea 54 de ani. El a murit la secţia de neurochirurgie în data de 11 august la ora 01:00. ITM-ul a fost anunţat. Cazul este în curs de cercetare de către inspectorii ITM, iar după finalizarea cercetării se va stabili caracterul accidentului din punct de vedere al securităţii sănătăţii în muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Cluj, Corina Gavriluţ.

Ion Tebeică a lăsat în urma sa doi băieţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter