Actualitate

MAI: „Peste 260.000 de persoane la UNTOLD”

Peste 260.000 de persoane au participat la UNTOLD Festival, fără a se înregistra incidente deosebite, la eveniment fiind mobilizați circa 4.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

"Nu au fost înregistrate evenimente de natură să împiedice buna desfășurare sau să pună în pericol siguranța participanților", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul de Interne.

Peste 2.000 de polițiști, 1.500 de jandarmi și 800 de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile operative la solicitările cetățenilor, inclusiv în situații de urgență. La festival au fost aduşi și ofițeri cunoscători de limbi străine, având în vedere că la eveniment a fost prezent un numeros public străin.


"Principalele misiuni desfășurate de structurile MAI au vizat asigurarea măsurilor de ordine și protecție a participanților, efectuarea controlului pirotehnic în zonele de desfășurare a activităților și a verificărilor specifice pentru prevenirea și combaterea acțiunilor de comerț ilicit și de deținere sau comercializare a substanțelor interzise, inclusiv cu echipaje canine", se arată în comunicat.

Festivalul a fost monitorizat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație.


Pe parcursul festivalului nu au fost înregistrate probleme deosebite, fiind constatate 18 infracțiuni și aplicate 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.200 de lei.

"Echipajele medicale din zona unde s-au desfășurat manifestările artistice au intervenit în 1.584 de cazuri, iar 34 de persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Niciuna dintre aceste persoane nu a avut probleme medicale grave", precizează MAI.


În apropierea locului de desfășurare a evenimentului a fost instalat un spital mobil și au fost dispuse echipaje SMURD. De asemenea, au fost dislocate cinci ambulanțe din județele din apropiere pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

abonare newsletter