Actualitate

A zburat cu parapanta şi a aterizat între stânci. Un elicopter SMURD a intervenit de urgenţă

O femeie în vârstă de 50 de ani a fost rănită, sâmbătă, după ce a căzut cu parapanta în localitatea Liteni, comuna Săvădisla, judeţul Cluj, fiind transportată cu un elicopter SMURD la UPU Cluj-Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Vicenţiu Rendeş, în urma anunţării acestui accident un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda femeii primele îngrijiri.

Aceasta prezintă o fractură în zona membrelor inferioare şi a fost transportată cu elicopterul la Unitatea de Primiri a Urgenţelor I din Cluj-Napoca pentru acordarea îngrijirilor medicale, a adăugat oficialul citat.


Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a precizat că femeia deţinea o licenţă în parapantism de un an de zile şi că în acest caz a fost deschisă o cercetare pentru a se stabili împrejurările accidentului.

''Femeia a pierdut controlul zborului şi a aterizat într-o zonă muntoasă. S-au prezentat poliţişti la faţa locului, s-a făcut o cercetare şi se va face o anchetă pentru a se stabili dacă se poate angaja vreo răspundere'', a spus Carmen Jucan.


Din cercetările efectuate imediat după accident a reieşit că femeia a aterizat cu parapanta pe nişte stânci în zona numită Piatra Mare.

Împrejurimile localităţii Liteni, unde se află şi ruinele unei cetăţi medievale, sunt căutate de parapantişti.


Primarul localităţii Săvădisla a declarat că cei care practică acest sport vin des în zonă, iar uneori sar cu parapanta chiar de lângă cetate.

Surse judiciare au declarat că femeia rănită ar fi efectuat cursuri de zbor cu parapanta la o asociaţie sportivă din Cluj.

Etichete: isu cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter