monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pensionar de lux. Bonţidean, proaspăt instalat şef al poliţiştilor locali, cumulează pensie şi salariu

sursa foto evz.ro

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, ocupă începând de ieri funcţia de director general al Poliţiei Locale. Proaspăt ieşit la pensie din cadrul IPJ Cluj, cu o pensie deloc de neglijat, Bonţidean va fi plătit regeşte şi din noua postură de şef al poliţiştilor locali.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Cluj-Napoca, Bonţidean a fost  instalat în această funcţie după ce a susţinut un concurs de recrutare.

“Începând din 3 august, Marcel Bonțidean este director general al Direcției Generale Poliția Locală. Funcția a fost ocupată în urma unui concurs de recrutare, care a avut loc în perioada 20 iulie – 2 august și a constat în: selecția dosarelor, probă scrisă și interviu. Concursul s-a desfășurat în conformitate cu H.G. nr. 611/2008”, se arată în documentul citat.


Marcel Bonţidean a ocupat în ultimii ani funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, iar la 1 iulie a obţinut decizia de pensionare. Potrivit legii, un pensionar pentru limită de vârstă poate fi încadrat cu contract individual de muncă cu program normal de lucru de 8 ore/zi şi pe durată nedeterminată. Potrivit IPJ Cluj, Bonţidean a ieşit la pensie pentru limită de vârstă.

Bonţidean are o bogată experienţă în poliţie, el ocupând pe parcursul carierei funcţii de conducere împortante precum: adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, director adjunct al  Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara şi adjunct al Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


Comisarul şef Marcel Bonţidean a părăsit Clujul pentru Timişoara în luna aprilie 2007, în plin scandal al cazului "Gazeta". Bonţidean, care pe atunci era unul dintre cei doi adjuncţi ai şefului Poliţiei Cluj, s-a transferat la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş, unde a ocupat funcţia de director adjunct.

În perioada 2004-2006, el a fost şeful Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, iar din 2006 până în aprilie 2007, a fost adjunct al şefului Poliţiei Cluj.