Actualitate

Pensionar de lux. Bonţidean, proaspăt instalat şef al poliţiştilor locali, cumulează pensie şi salariu

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, ocupă începând de ieri funcţia de director general al Poliţiei Locale. Proaspăt ieşit la pensie din cadrul IPJ Cluj, cu o pensie deloc de neglijat, Bonţidean va fi plătit regeşte şi din noua postură de şef al poliţiştilor locali.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Cluj-Napoca, Bonţidean a fost  instalat în această funcţie după ce a susţinut un concurs de recrutare.

“Începând din 3 august, Marcel Bonțidean este director general al Direcției Generale Poliția Locală. Funcția a fost ocupată în urma unui concurs de recrutare, care a avut loc în perioada 20 iulie – 2 august și a constat în: selecția dosarelor, probă scrisă și interviu. Concursul s-a desfășurat în conformitate cu H.G. nr. 611/2008”, se arată în documentul citat.


Marcel Bonţidean a ocupat în ultimii ani funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, iar la 1 iulie a obţinut decizia de pensionare. Potrivit legii, un pensionar pentru limită de vârstă poate fi încadrat cu contract individual de muncă cu program normal de lucru de 8 ore/zi şi pe durată nedeterminată. Potrivit IPJ Cluj, Bonţidean a ieşit la pensie pentru limită de vârstă.

Bonţidean are o bogată experienţă în poliţie, el ocupând pe parcursul carierei funcţii de conducere împortante precum: adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, director adjunct al  Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara şi adjunct al Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


Comisarul şef Marcel Bonţidean a părăsit Clujul pentru Timişoara în luna aprilie 2007, în plin scandal al cazului "Gazeta". Bonţidean, care pe atunci era unul dintre cei doi adjuncţi ai şefului Poliţiei Cluj, s-a transferat la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş, unde a ocupat funcţia de director adjunct.

În perioada 2004-2006, el a fost şeful Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, iar din 2006 până în aprilie 2007, a fost adjunct al şefului Poliţiei Cluj.

abonare newsletter