monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cum devine o cocioabă vilă cu trei niveluri? La Cluj se poate, cu voie de la Primărie! - FOTO

Şmecheriile imobiliare continuă în Cluj-Napoca fără ca cineva să ia atitudine. O mostră ciudată de urbanism vine de această dată din cartierul Gheorgheni: etajare a unui imobil pe hârtie, construcţie nouă cu acordul tacit al Primăriei în realitate.

vedere initiala cu casa cu doua camere de pe google earth

Pe autorizația de construire scrie ”etajare imobil existent”, dar în realitate s-a construit un imobil în totalitate nou.

Cum era de aşteptat, imobilul iniţial, care era o casă veche cu două camere, a fost demolat, iar în loc a răsărit o vilă modernă cu trei niveluri deasupra solului.


Serviciul Urbanism al Primăriei Cluj-Napoca a emis Autorizație de Construcţie nr.835/10.07. 2015 pentru “etajare imobil existent şi schimbare parţială de destinaţie pentru spaţiu comercial la parterul clădirii, împrejmuirea terenului şi amenajări exterioare S+P+E+Er” pe strada Aron Densuşianu nr.57 având ca beneficiari pe Adrian Gherman şi Dana Maria Gherman.

Practic, la faţa locului sub masca etajării unei case sărăcăcioase, între timp pusă la pământ, s-a făcut o construcţie nouă.


Cum poate fi considerată “etajare imobil existent” o lucrare nouă cu o suprafaţă impresionantă după cum se poate observa şi din fotografii, față de o construcție compusă dintr-o casă veche, cu două camere?