Actualitate

Măsuri sporite de siguranţă la UNTOLD 2016

Ultimele atacuri teroriste din Europa au determinat autorităţile de forţă din România să scoată în stradă pentru festivalul UNTOLD sute de angajaţi. Peste 600 de politiști, 400 de jandarmi, dar și 125 de polițisti locali vor asigura siguranța Festivalul UNTOLD. În plus vor exista și 500 de agenți de securitate privați care vor activa în perimetrul evenimentului.

„Știți ce emoții există în întreaga lume, dar şi la nivel european, legat de multiplele evenimente care se întâmplă în Uniunea Europeană în ultima vreme și în alte țări, și de aceea vrem să dăm un mesaj azi prin șefii structurilor că lucrurile le avem sub control din toate punctele de vedere, toată lumea va fi pe poziție”, a declarat prefectul Clujului, Gheroghe Vuşcan.

Cel mai sigur loc din România

Directorul UNTOLD crede că va fi unul dintre cele mai sigure locuri din România.


„Fără sprijinul autorităţilor un astfel de eveniment ar fi imposibil. De aceea le mulţumesc pentru faptul că ne sprijină şi că s-au luat măsuri suplimentare din partea tuturor autorităţilor pentru a asigura evenimentul să fie cat mai de succes şi să nu fie incidente. Am fost la evenimente în toată lumea şi pot să spun că dacă implementăm toate măsurile agreate cu autorităţile probabil vom avea unul dintre cele mai sigure locuri din România şi poate chiar din lume”, a spus Bogdan Buta, directorul general al UNTOLD.

Sprijin de la poliţiştii din ţară

Poliţiştii clujeni vor fi ajutaţi pe perioada festivalului de colegii lor din Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Sălaj.


„IPJ Cluj va fi sprijinit pe perioada festivalului de poliţişti din Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Sălaj. Astfel 400 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră vor desfăşura activităţi specifice competenţei pentru a proteja interesele interesele festivalierilor. Pentru fluidizarea circulaţiei vom acţiona atât pe raza municipiului Cluj-Napoca  cât şi pe principalele căi rutiere. Pe toată durata desfăşurării festivalului vom suplimenta efectivele care alcătuiesc dispozitivele de menţinere de ordine în Cluj-Napoca”, a spus şeful IPJ Cluj, Tudor Grindean.

Rute suspendate, autobuze suplimentate...

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că pe perioada festivalului vor fi mai multe autobuze, iar poliţiştii locali vor fi în stradă la muncă. De asemenea, au fost anunţate şi locurile în care festivalierii îşi pot parca maşinile.


„Primăria a autorizat pentru organizarea festivalului în perioada 4-7 august cu restricţiile de circulaţie aferente. Sunt măsuri sporite de securitate şi de siguranţă faţă de anul trecut asigurate atât de autorităţi cât şi de organizator. Pe perioada festivalului circulaţia tramvaielor pe ruta 101 şi 102 se suspendă şi vor fi înlocuite cu autozube. Se asigură transport de noapte pe toată durata festivalului pe cinci linii de transport care vor fi puse cu posibilitatea  de a ajunge în diverse părţi ale oraşului. Poliţia locală şi-a mobilizat întregul dispozitiv şi nici un poliţist nu se află în concediu pe perioada festivalului. Este vorba despre 125 de poliţişti locali şi 15 autospeciale de salvare vor fi în Cluj – Napoca în colaborare cu poliţia municipiului Cluj-Napoca. Se vor asigura locuri de parcare în regim gratuit la Cora lângă Sun sunt 1000 de locuri, iar parkingul de la Primărie sunt pregătite să-i primească pe cei care vin la festival. Directorul CTP este pregătit să suplimenteze dacă este nevoie autobuzele”, a spus primarul Emil Boc.

Pompierii vor fi şi ei la datorie de UNTOLD.


„Vom asigura zona parcului şi a stadionul municipal astfel încât să ne luăm toate măsurile ca festivalul să decurgă în mod normal. Vom acorda primul ajutor medical. Din punct de vedere al autorizării festivalului s-a întocmit un proiect şi urmează ca în zilele următoare să se efectueze lucrările propuse şi să-l acredităm”, a declarat şeful ISU, Ioan Moldovan.

400 de jandarmi

400 de jandarmi vor asigura buna desfăşurare a festivalului, aceştia fiind ajutaţi şi de colegii lor din Târgu Mureş


„Trebuie să avem în vedere faptul că un astfel de eveniment creează în plus alte evenimente adiacente. Discutăm de un public numeros. 400 de jandarmi vor asigura buna desfăşurare a evenimentului. Este vorba despre gruparea de jandarmi mobilă Cluj-Napoca, al Inspectoratului de Jandarmi Cluj şi despre gruparea de jandarmi mobilă Târgu Mureş”, au spus reprezentanţii Jandarmeriei Cluj.

Sfaturi de la medici

Medicii clujeni îi sfătuiesc pe festivalieri să consume cât mai multă apă, iar dacă se simt rău să apeleze de urgenţă la corturile speciale unde vor fi îngrijiţi sau să sune la 112. De asemenea, spitalele sunt pregătite pentru a-i primi pe posibilii pacienţi.

„Îi sfătuim pe festivalieri dacă au anumite patologii  că trebuie să se hidrateze corespunzător pentru că temperaturile vor fi mari. Aceştia au posibilitatea să se îndrepte către acele puncte unde apa este gratuită.  Îi sfătuim ca de la primele simptome să se prezinte la spitalul mobil sau la corturile de prim ajutor. Spitalul mobil va asigura tot ce poate asigura Unitatea de Primiri Urgenţe şi trebuie să vă spun că toate camerele de gardă a Spitalului Judeţean şi a Spitalelor din municipii sunt pregătite. De asemenea, oamenii pot apela serviciul 112”, a spus Adela Golea, medic şef UPU-SMURD Cluj. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter