Actualitate

La ce ştranduri se pot duce clujenii?

Ştrandurile reprezintă o alternativă pentru cei care nu au bani de mare.

În Cluj-Napoca oamenii au la dispoziţie trei ştranduri, unele bazine având apă încălzită cu panouri solare. Dacă vor să se refugieze de caniculă, clujenii pot alege şi Salina Turda, care oferă o temperatură medie de 10 - 12 grade.

În Cluj-Napoca funcţionează pe perioada verii trei ştranduri, şi anume „Clujana”, care este unul privat, „Sun”, administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din subordinea Primăriei, şi Complexul de Nataţie al Universităţii Tehnice (UTCN).


Clujana

Ştrandul „Clujana” este deschis zilnic între orele 8 – 20, oferind clujenilor două bazine, unul pentru adulţi şi unul pentru copii, un tobogan de apă, dar şi un loc de joacă. Ştrandul a fost renovat în anul 2013. “Tariful de intrare este de 12 lei pentru copiii sub 14 ani şi de 15 lei pentru adulţi şi copiii cu vârstă de peste 14 ani. Apa din bazine este încălzită”, au declarat reprezentanţii ştrandului.

Sun

Ştrandul “Sun” din cartierul Grigorescu se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare şi are două bazine exterioare, un tobogan cu apă, o trambulină şi o piscină gonflabilă cu bărcuţe pentru copii, apa fiind încălzită printr-un sistem de panouri solare. În prima jumătate a lunii august se va da în folosinţă şi bazinul acoperit, de dimensiuni olimpice, care va funcţiona pe toata perioada anului.


„Bazinul este acoperit cu un balon presostatic cu triplă membrană”, au declarat reprezentanţii RADP Cluj-Napoca.

Un bilet de intrare pentru copii costă 6 lei, iar unul pentru adulţi 15 lei, ştrandul fiind deschis zilnic între orele 9 - 20.


Olimpic

UTCN oferă pe perioada sezonului estival un complex de nataţie situat lângă Sala Sporturilor “Horia Demian” care include două bazine mari şi unul bazin mic.

„Bazinul exterior, deschis pe timp de vară, are dimensiuni olimpice, cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri. Calitatea apei este controlată în permanenţă, chimic şi microbiologic, beneficiind de o instalaţie automată ultramodernă de tratare”, au declarant reprezentanţii universităţii.


Un bilet de intrare costă 17 lei pentru adulţi, 12 lei pentru copii, iar studenţii UTCN plătesc doar 9 lei.

Programul este între orele 6 – 20, de luni până vineri, iar la sfârşit de săptămână între orele 7 – 20.


Salina Turda

Un loc de refugiu pentru zecile de mii de vizitatori din fiecare lună este şi Salina Turda, care oferă o temperatură medie de 10 - 12 grade. Aici, oamenii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă sau pot urca în roata panoramică.

abonare newsletter