Actualitate

Pe cine pariați la o „liniuță” între un BMW X6M și un avion MiG 21 LanceR? – VIDEO

Un concurs de viteză între un autoturism BMW X6M şi un avion de luptă MiG 21 LanceR a avut loc, sâmbătă, la un miting aerian desfăşurat cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii din judeţul Cluj.

Sursa foto: Facebook Adrian FrOzen Sursa foto: Facebook Adrian FrOzen

Concursul dintre autoturismul BMW X6M şi avionul MiG 21 LanceR s-a desfăşurat, sâmbătă, pe pista Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii şi a fost câştigat de aeronava MiG 21 LanceR, care a zburat deasupra maşinii şi a întrecut-o.

Organizatorii au declarat că maşina BMW este unicat în România, a fost modificată special pentru curse şi atinge o sută de kilometri pe oră în 3 secunde.


"Acest autoturism are 900 de cai putere şi costă sute de mii de euro", au spus sursele citate.

Comandantul Bazei 7 Aeriană Câmpia Turzii, Marius Ouatu, a declarat că programul Zilei Porţilor Deschise a inclus zboruri cu aeromodele, zboruri de prezentare şi demonstrative ale Forţelor Aeriene Române cu avioane MiG 21 LanceR, IAR 330, IAR 99 Şoim, IAR 316B, C-27J Spartan, dar şi ale Gărzii Naţionale Aeriene din California cu avioane F-15, care participă în această perioadă la exerciţiul comun Dacian Eagle.


De asemenea, au avut loc demonstraţii de acrobaţie aeriană ale unor aerocluburi, salturi cu paraşuta, un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace aparţinând Forţele Aeriene şi Forţele Terestre Române.

În cadrul manifestării, la care au asistat peste 5.000 de persoane, a fost deschisă şi o expoziţie statică, cu aeronave militare şi civile şi tehnică militară.


Sursa foto și video: Facebook Adrian FrOzen

Ultimele Stiri
abonare newsletter