Actualitate

Salanţă, câte ore are o zi?

Harnicul arhitect şef Claudiu Salanţă este omul indispensabil al Consiliului Judeţean Cluj: niciun proiect nu merge fără el.

În cele mai importante proiecte derulate de Consiliul Judeţean apare şi numele lui Claudiu Salanţă.  Fie că vorbim de Centrul de Deşeuri, Parcul Industrial Tetarom I şi IV, proiectele privind Modernizarea Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Jucu sau Conservarea, restaurarea şi punerea în valoare a bisericilor din lemn Petrindu şi Cizer, Salanţă a fost pontat cu sute de ore lucrate, pe lângă funcţia de bază de arhitect şef, funcţie de conducere cu atribuţii de coordonare şi control.

De exemplu, în luna decembrie a anului trecut, Salanţă a pontat 146 de ore lucrate exclusiv pe cele cinci proiecte. Un calcul simplu arată că adunate la cele 168 de ore, norma de bază (8 ore pe zi, 21 de zile pe lună) rezultă o performanţă managerială de invidiat. O medie de 15 ore pe zi lucrate în preajma sărbătorilor când lumea îşi ia concediu de Crăciun şi Anul Nou.


Nu este o noutate acest fapt pentru arhitectul şef. Claudiu Salanţă a fost foarte harnic dintotdeauna. De exemplu, în luna august 2014 a pontat 156 de ore suplimentare, din care 94 de ore la proiectul derulat din fonduri europene Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) şi alte 62 de ore pe alte proiecte. O lună mai târziu, în septembrie 2014, a raportat 132 de ore, din care 96 la CMID (Centrul de Management Integrat al Deşeurilor), proiect care la acea dată era îngropat. La acea vreme, Consiliul Judeţean Cluj rezilia contractul cu antreprenorul Atzwanger, invocând executarea unor lucrări neconforme

Potrivit declaraţiei de avere, Salanţă deţine o cotă parte dintr-un teren situat în Cluj-Napoca, un apartament în Cluj-Napoca, un autoturism Opel, monede, metale preţioase, bijuterii şi obiecte de artă sub 10.000 de euro şi economii de 12.500 de euro. De la Consiliul Judeţean a încasat anul trecut 61.072 lei.


În 2015, Salanţă a concurat singur pentru funcția pe care deja o ocupă. Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a fost nominalizat pe funcția publică în urma unui concurs cu serioase semne de întrebare. Concursul a fost organizat „cu dedicație”, el fiind un concurs de promovare și nu de angajare pe post, limitându-se astfel participarea la funcționarii din cadrul Consiliului Județean. Mai interesant este faptul că din comisia de concurs care l-a „audiat” pe Salanță au făcut parte nu mai puțin de trei dintre colegii săi din Consiliul Județean Cluj, din care doi au fost audiaţi de procurori în dosarul de corupţie al lui Horea Uioreanu.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a organizat în luna mai 2015 concursul pentru ocuparea funcţiei de arhitect-şef al judeţului Cluj. Singurul candidat a fost Claudiu Salanţă. Chiar dacă se află în vizorul Agenției Naționale de Integritate, Claudiu Salanţă a candidat pentru funcţia de arhitect-şef al judeţului Cluj.


Din comisia de concurs au făcut parte două persoane din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (Cristina Bebereche, director ANFP şi Alexandra Apostoleanu, expert ANFP) şi trei persoane din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, şi anume: Simona Gaci (secretar al judeţului Cluj, audiată de procurori în dosarul de corupţie al fostului preşedinte Horea Uioreanu), Mariana Raţiu (director executiv CJ Cluj, interceptată şi audiată de asemenea în dosarului Uioreanu) şi Rodica Gazsi (director general CJ Cluj în locul Simonei Tatomir care şi-a dat demisia din funcţie în octombrie 2014).

În ataşament puteţi consulta defalcat pontajele lui Claudiu Salanţă pe toate proiectele unde a făcut parte din echipa de implementare.

abonare newsletter