Actualitate

ALERTĂ Turcia: UPDATE Ultim bilanț - 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări din cadrul personalului militar

Cel puțin 90 de persoane au murit și 1.154 au fost rănite în timpul tentativei de lovitură de stat începute vineri noaptea în Turcia , informează agenția turcă Anadolu, citată sâmbătă dimineața de EFE.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

UPDATE

Tentativa de lovitură de stat militară din Turcia s-a soldat până în prezent cu 265 de morți și 1.440 de răniți, a anunțat sâmbătă în timpul unei conferințe de presă la Ankara premierul turc Binali Yildirim, transmite Reuters.

Numărul morților în rândul civililor și trupelor guvernamentale este de 161, în timp ce în rândul puciștilor este de 104, iar 20 dintre aceștia din urmă sunt organizatori ai loviturii de stat.


De asemenea, oficialul turc a precizat că au fost arestați 2.839 de militari din rândul puciștilor, printre ei numărându-se atât soldați cât și ofițeri de rang înalt. El a susținut că autoritățile au controlul deplin asupra situației în capitala Ankara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pe de altă parte, un oficial a precizat pentru Reuters că autoritățile de la Ankara au operat 1.563 de arestări din cadrul personalului militar pe întreg teritoriul țării după tentativa de lovitură de stat inițiată de o facțiune din armată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter