Actualitate

ATENTAT LA NISA: Atentatorul, cunoscut poliției pentru antecedentele sale violente

Șoferul camionului care a izbit joi seara mulțimea la Nisa, ucigând cel puțin 80 de persoane, era cunoscut poliției pentru fapte de violență și utilizare de arme, potrivit canalului de televiziune BFMTV, care adaugă că acesta dispunea de un pistol de calibru mic, precum și de câteva grenade și arme de război false.

sursa foto romaniatv.net sursa foto romaniatv.net

"El a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis", a declarat vineri Christian Estrosi, fost primar al Nisei și actual președinte al regiunii, citat de France Presse.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetatorilor, șoferul a deschis focul "cu un pistol". Între altele, o "grenadă nefuncțională", precum și arme de război false au fost găsite în camion.


Estrosi afirmase anterior că șoferul fusese în posesia unor arme "grele" la bordul camionului.

Cel puțin 80 de persoane au fost ucise joi seara de un bărbat care și-a proiectat camionul greu asupra mulțimii adunate pentru a urmări focul de artificii de 14 iulie pe Promenade des Anglais, zonă foarte frecventată de turiști.


Un martor care afirmă că a asistat la atac de la început până la sfârșit a relatat canalului BFMTV că atacatorul a scos o armă și a început să tragă asupra polițiștilor. Aceștia "l-au ucis și capul lui a ieșit prin geamul camionului", a adăugat același martor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter