Actualitate

Părinţii, DISPERAŢI! Pedofil într-un parc din Cluj? - GALERIE FOTO

Părinţii din zona Expo Transilvania din cartierul Mărăşti sunt înspăimântaţi de presupusul comportament al unui bărbat care le ademeneşte pe fetiţe sub diferite pretexte.

Deranjat de situaţie unul dintre părinţi a început să amplaseze afişe prin care le atrage atenţia şi celorlalţi părinţi.

“Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în parcul din Groapă, la spaţiul de joacă, un părinte atent ne-a sesizat prin afişe că este o persoană care ademeneşte fetiţe şi aminteşte părinţilor să fie prudenţi. Pentru siguranţa noastră solicit ca ocazional zona să fie patrulată de jandarmi sau de poliţişti”, a spus Andreea Ivan pe un site de reclamaţii şi sesizări.


Ce spune afişul?

Anunţul la care face referire femeia sună în felul următor: “În zona acestui parc este o persoană de gen masculin, care încearcă să racoleze fetiţe ademenindu-le prin vorbe şi gesturi insistente. Semnalmentele acestui individ sunt următoarele: bărbat cu vârsta medie maxim 50 de ani, păr negru, ochii deschişi, statură potrivită. Părinţi, să vă supravegheaţi copiii în permanenţă”, se arată în anunţul postat pe scăriţa unui tobogan folosit foarte des de cei mici în zona Expo Transilvania.

În parcul din Groapă, cum i se mai spune, zi de zi pot fi văzuţi sute de copii care vin să se joace din împrejurimi: strada Aurel Vlaicu, strada Dâmboviţei, strada Cojocnei, strada Răsăritului sau strada Teleorman.


Poliţia “monitorizează”. Ce? Doar ei ştiu!

Atât Poliţia Cluj cât şi Poliţia Locală susţin că monitorizează zona, deşi nu au primit nici o sesizare din partea părinţilor.

 “Poliţia Locală a luat act de sesizare şi monitorizează această zonă”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Cluj-Napoca.


Reprezentanţii IPJ Cluj susţin că nimeni nu a depus până acum nici o plângere în acest caz.

“Nu a fost identificată nicio plângere sau sesizare scrisă cu privire la cele menţionate. Zona respectivă este inclusă în itinerariul de patrulare al poliţiştilor pentru a preveni şi combate faptele antisociale”, a declarat pentru Monitorul de Cluj purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Carmen Jucan.


Ce trebuie să facă părinţii?

Directorul executiv al fundaţiei Părinţi Clujeni, Cristina Grigore, îi sfătuieşte pe părinţi să-şi supravegheze copiii, iar când observă ceva suspect să sune rapid la 112 şi să facă reclamaţii.

„Cred că Clujul este un oraş în general liniştit şi sigur. Nu prea s-au întâmplat astfel de fapte. Da, sunt persoane care au o devianţă comportamentală, dar nu cred că se pune problema ca parcurile să nu fie sigure. Copiii ar trebui să fie însoţiţi de părinţi. Cred că trebuie să privim dintr-o altă perspectivă. Cei care suntem acum părinţi suntem o generaţie care am stat singuri pe stradă cu cheia de gât. Peste tot în lume siguranţa copilului este fundamentală. Dacă un copil în anii 80 ar fi stat în Franţa cu cheia de gât părinţii erau decăzuţi din drepturi. Aşa cred că trebuie să punem problema. Un copil nu rămâne singur în parc. Un copil este însoţit de către un adult. Să lăsăm un copil nesupravegheat în parc în timp ce noi (n.red.: părinţii) mergem să ne facem cumpărăturile nu este o soluţie şi nu trebuie să fie niciodată. Nu am întâmpinat în Cluj astfel de cazuri. Mai degrabă decât să împânzim cu informaţii sau afişe cred că este foarte simplu să sunăm la 112. Asta este recomandarea pe care le-o fac tuturor părinţilor”, a declarat Cristina Grigore, director executiv la Fundaţia Părinţi Clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter