monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vin cu bicicleta la Electric Castle ca să adune bani pentru vârstnici

Patru tineri din București pornesc cu bicicleta până la Festivalul Electric Castle (519 km) cu scopul de a atrage atenția asupra situației vârstnicilor din România și pentru a strânge fonduri.

Vin cu bicicleta la Electric Castle ca să adune bani pentru vârstnici

Cei patru tineri din Bucureşti vor strânge fonduri pentru achiziționarea unui sistem audio portabil, menit să fie folosit pentru activități muzicale recreative și de socializare în căminele de bătrâni din România. Acţiunea lor face parte din campania „Readucem muzica în viața vârstnicilor”, organizată de Asociația Niciodată Singur. „Sistemul audio ne va permite să oferim bucurie și speranță mai multor vârstnici, pentru că datorită lui vom putea aduce audițiile muzicale, spectacolele de tango și provocarea unui karaoke nu doar în spațiile de activități, ci si pe holurile înguste, în camerele și la patul celor imobili, adică exact acolo unde este cea mai mare nevoie de alinare”, a declarat Anca Iosub, directorul asociaţiei. Cei care doresc să îi încurajeze pe cei patru tineri și care vor să susțină cauza pot dona on-line orice sumă de bani la adresa: http://niciodatasingur.galantom.ro/

Asociaţia „Niciodată singur – prietenii vârstnicilor” luptă la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice prin mobilizarea voluntarilor si prin schimbarea percepţiei societăţii asupra persoanelor vârstnice. Asociaţia mobilizează în prezent peste 200 de voluntari în sprijinul a peste 1000 de vârstnici.