Actualitate

Clujul, ploaia și gunoaiele

După o lungă perioadă caniculară, peste Cluj s-au abătut și ploile. Codul galben emis de meteorologi s-a concretizat duminică la prânz când ploaia a adus cu ea grindină și vânt puternic.

Cum deja se obişnuieşte, la Cluj, aproape orice ploie aduce cu ea probleme în trafic din cauza canalelor de colectare a apei care nu fac față. Lucrul cel mai iritant pentru clujeni este că majoritatea străzilor cu probleme sunt cele care tocmai ce au fost modernizate, adică zona centrală și pericentrală.

Vina pentru ce se întâmplă este plasată mereu pe umerii celor din administrație care nu au avut grijă ca cei care au proiectat și executat lucrările să își facă treaba cum trebuie. Exemplele cu guri de canal care sunt la un nivel mai ridicat decăt restul părții carosabile sunt deja cunoscute.


Ce uită unii din locuitorii acestui oraș este că mare parte din vină pentru canalele mereu înfundate o au și ei. Mare parte din gurile de canal care astăzi nu au făcut față debitului mare de apă erau acoperite de gunoaie. Doze de bere, pachete de țigări, pungi de plastic și frunze. Toată această paletă de gunoaie adunate de pe străzile Clujului  arată că o parte din locuitorii acestui oraș nu dețin  nici un gram  de simț civic sau responsabilitate.

Atâta timp cât ne oprim doar la sancționarea, pe bună dreptate, a neregulilor comise de cei care ne conduc însă ignorăm total datoria civică pe care fiecare o are, o să avem încontinuare orașul pe care îl merităm.

abonare newsletter