Actualitate

Boc vrea să recupereze în 6 luni ce nu a făcut constructorul parkingului Negoiu în 3 ani

În 2011 au început demersurile pentru construirea parkingului Negoiu-Mehedinți, la ora actuală doar 40% din construcție fiind gata. Primarul Emil Boc nu vrea să rezilieze încă contractul cu Construdava-Icco Energ, deși de trei ani constructorul nu reușește să încheie lucrarea.

Emil Boc a scris joi pe Facebook că parkingul de pe strada Negoiu-Mehedinți nu a putut să fie finalizat la termen, în 2015. Primarul se încurcă în termene, în anul 2012, imediat după câștigarea mandatului anterior anunțând că încheierea lucrărilor la parking a fost programată pentru sfârșitul anului 2013. Apoi, în 2013 declara că parkingul va fi gata la finalul lui 2014. Cum nu a fost respectat nici termenul din 2013, nici cel din 2014, nici cel din 2015, acum noul termen este 31 decembrie 2016.

“Din cauza intrării în insolvență a firmei de construcții, parkingul Negoiu nu a putut fi finalizat la termen, în 2015. Acord un ultim termen de grație, 31 decembrie 2016, pentru finalizarea acestui parking, sub rezerva rezilierii și organizării unei noi licitații”, a scris primarul pe pagina sa oficială de Facebook.


De ce vrea să lucreze în continuare cu firma falimentară

Deși pe parcursul ultimilor trei ani, Construdava-Icco Energ (constructorul falimentar) a dovedit că nu este capabil să ducă la bun sfârșit această investiție, primarul preferă să lucreze în continuare cu aceeași asociere. “O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală, până la data de 31 decembrie a.c. Totuși, dacă graficul săptămânal și lunar prezentat de firma de construcții nu va fi respectat, voi proceda la rezilierea contractului, cu toate consecințele legate de întârzierea finalizării acestuia”, a scris Boc.

În 2011 au început procedurile

Lucrările la parkingul Negoiu-Mehedinți au început în toamna lui 2013, la doi ani după aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Pe tot parcursul anului 2012, primarul Emil Boc a declarat că parkingul de pe Negoiu va fi dat în folosinţă în anul 2013, dar cablurile subterane ale reţelei electrice au dat peste cap socotelile Primăriei. Din cauza unor probleme legate de mutarea acelor cabluri, începerea lucrărilor a fost amândată cu aproximativ un an. Astfel, construcţia noului parking a început abia în toamna lui 2013.


Imediat după începerea lucrărilor au început să apară probleme și mai serioase. Asocierea Construdava-Icco Energ a intrat în insolvență și de atunci se lucrează într-un ritm amețitor de lent. În trei ani, doar 40% din lucrare a fost terminată. Acum, primarul Emil Boc speră că ceea ce constructorul nu a făcut în trei ani va face în jumătate de an.

Parkingul va avea 376 locuri de parcare, demisol, parter şi cinci etaje. Lucrările sunt realizate de Construdava şi Icco Energ SRL, asocierea care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 6,5 milioane lei.


Cât a durat construirea altor parkinguri de cartier

Parkingul de pe strada Băişoara din cartierul Gheorgheni, cu o capacitate de 354 de locuri a fost inaugurat în ianuarie 2012, la aproximativ un an de la începerea lucrărilor.

Tot un an a durat şi realizarea parkingului de pe strada Primăverii din cartierul Mănăştur. Lucrările au început în vara anului 2009, iar un an mai târziu au fost încheiate, fiindu-le oferite clujenilor aproximativ 460 de locuri de parcare.


De aproximativ un an a fost nevoie şi pentru parkingul de pe Mehedinţi, din Mănăştur. Lucrările la parkingul de 126 de locuri au început în septembrie 2011 şi au fost încheiate în iunie 2012. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter