Actualitate

Ce noutăți va aduce primul post de radio din România cu muzică de film și din jocuri pe calculator

Jurnaliștii clujeni Cristian Ivaneș și Sergiu Alex au înființat în urmă cu aproximativ o lună postul de radio online Radio Classic One care emită muzică clasică și muzică din filme și din jocuri pe calculator.

La un click distanță se află un post de radio la care puteți asculta muzica din Game of Thrones, Casablanca, Star Wars, dar și din jocuri celebre precum Assassin’s Creed sau Battlefield. Din toamnă, postul de radio va avea câteva surprize pentru ascultători.

În timpul unei burse în SUA, jurnalistul clujean Cristian Ivaneș a avut ideea ca la întoarcerea în țară să aducă ceva nou în domeniul radioului din România. Așa a luat ființă Radio Classic One, care emite online pe două canale: Radio Classic One Live (o combinație între muzică simfonică, de operă, electronică, new-age, muzică de film și jazz) și Radio Classic One Movie (exclusiv muzică de film, 24 de ore din 24).


Game of Thrones la radio

Iubitorii muzicii de calitate pot asculta coloane sonore din filme celebre, din jocuri, dar și muzică clasică. “Avem coloane sonore din filme cunoscute de publicul larg: Pirații din Caraibe, Războiul Stelelor, Star Treck, Isus din Nazareth, Game of Thrones, Love Story. Avem și muzică din jocuri pentru PC. Muzica din jocuri nu este una oarecare, au fost contractate orchestre mari ale lumii ca să interpreteze coloana sonoră”, a declarat Cristian Ivaneș. Puteți asculta muzica din jocuri precum Assassin’s Creed, Battlefield, Gothic etc.

Ce noutăți aduce postul de radio din toamnă

Dacă acum, la postul Radio Classic One se difuzează în general doar muzică, din toamnă ascultătorii vor audia și emisiuni. “Din toamnă vom face emisiuni de tipul radiourilor de genul nostru. De exemplu, Sergiu Alex este specialist în genuri de muzică de nișă, cum ar fi new-age. Vom avea contact cu ascultătorii, emisiuni tematice despre compozitori, dirijori, orchestre mari, concerte mari și multă muzică de calitate pentru că oamenii asta își doresc să asculte aici. Acum, avem un program de la ora 22.00 la ora 00.00 de muzică de meditație, reflecție, relaxare, reverie. E bine să oferi noaptea o stare mai specială celor care ne ascultă. După miezul nopții, de la 00.00 – 02.00 oferim un program de jazz cu cele mai faimoase și valoroase piese din toate timpurile”, a explicat Cristian Ivaneș.


Canalul Radio Classic One Movie, neschimbat

Canalul cu muzică din filme și din jocuri va rămâne în formatul actual, doar cu coloane sonore din filme vechi și noi. “Cel mai vechi film din care avem tema sonoră este Casablanca din 1941. Românii nu au avut până acum această îndeletnicire muzicală de a asculta soundtrack-uri și iată că noi am fost primii din România care am înființat un canal special. Eu cred că avem și o funcție educativă. Nu suntem doar un post comercial oarecare”, a conchis Cristian Ivaneș.

abonare newsletter