Actualitate

Ziua Drapelului României a fost sărbătorită și la Cluj

Tricolorul a fost arborat în Piața Avram Iancu duminică la orele amiezei în cadrul unei ceremonii la care au participat, alături de primarul Emil Boc și prefectul județului Cluj, militarii din garda de onoare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”,dar și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj.

La începutul ceremoniei drapelul tricolor a fost scos de către prefectul județului Cluj  din Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, unde a fost depus sâmbătă, iar apoi oferit militarilor din Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Însemnătatea și importanța acestei zile a fost menționată de către oficialitățile prezente. ”Este o zi în care sărbătorim acest simbol al statului Român. Acest simbol național reamintește fiecărui cetățean datoria sfântă de a apăra suveranitatea și independența României.  Ne amintim cu drag de imnul compus de Ciprian Porumbescu „Trei Culori”,a declarat prefectul Clujului. Acesta a mai adăugat: „ Sub acest tricolor românii și-au declarat îndependența  faţă de asupritori iar la 1918 românii din Transilvania s-au unit cu țara cântând  „Pe al nostru steag e scris unire” și fluturând tricolorul".


Această zi festivă a fost și prilejul în care Divizia 4 Infanterie „Gemina” a primit o distincție specială  din partea Instituției Prefectului județului Cluj  pentru împlinirea a 100 de ani de activitate.

Ceremonia s-a încheiat cu arborarea Drapelului României și o paradă militară.

abonare newsletter