monitorulcj.ro Menu
Actualitate

DIICOT: Captură de 351 kg frunze de khat, droguri aduse din Africa de către un clujean

Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT după ce asupra lui a fost găsită cantitatea totală de 351,07 kg frunze de khat, droguri de mare risc aduse din Tanzania și introduse în România prin Vama Otopeni.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Fabian Friczi Atila Iozsef, de 51 de ani, din Cluj-Napoca, a fost reținut joi de procurorii DIICOT, el fiind ulterior arestat preventiv pentru trafic internațional de droguri.

Pe data de 15 iunie, Fabian Friczi Atila Iozsef a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conțineau Cathinone — droguri de mare risc, respectiv Cathine — droguri de risc.


Procurorii susțin că drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate în industria cosmetică.

Ulterior, Fabian Friczi Atila Iozsef a transportat frunzele de khat de la Otopeni până în parcarea unui centru comercial din București, unde a fost reținut de anchetatori.


Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că rețeaua a fost coordonată de persoane de origine africană, rezidente în Marea Britanie, iar drogurile trebuiau să ajungă pe piața neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

La data 16 iunie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef,  pentru o perioadă de 30 de zile.

Etichete: diicot