monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, la DNA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineață la DNA fiind citat de procurori, potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care este cercetat alături de fosta soție Bombonica Prodana.

Aceleași surse au susținut că citarea lui Dragnea ar avea legătură cu o posibilă schimbare a încadrării juridice.

La sosirea la sediul DNA, liderul PSD nu a dorit să facă declarații. "Nu vreți să vorbim la ieșire", le-a spus el jurnaliștilor prezenți. Întrebat dacă și-a început săptămâna la DNA, Dragnea a replicat: ''E un cadou pentru cineva''.


Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic.

"În perioada iulie 2006 — decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții", informa DNA la 6 aprilie într-un comunicat.


Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupție în același dosar, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, după cum anunța DNA pe 24 martie.

Procurorii susțin că Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care are calitatea de suspect în dosar, în perioadele 3 martie — 1 august 2008 și 3 iulie 2009 — 1 august 2010, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate încadrate în funcții de referent nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective.

Etichete: abuz in serviciu DNA