Actualitate

Primăria spune că a făcut 4.000 de locuri de parcare. Noi am încercat să le găsim. Voi le-ați văzut? - GALERIE FOTO

Trotuarele din oraș sunt pline cu mașini parcate, mai ales în punctele aglomerate. Primăria se laudă cu 4000 de locuri de parcare făcute în ultimii patru ani.

În urma articolului „Noul primar Emil Boc și vechile promisiuni”, publicat în Monitorul de Cluj în numărul din 7 iunie 2016 și pe site AICI, reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au ținut să facă câteva precizări.

Ca urmare a celor prezentate de reprezentanții autorităților locale, noi am încercat să găsim cele 4.000 de locuri noi de parcare din oraș, să aflăm de ce șoferii nu au unde parca în multe zone din oraș și câte locuri de parcare au fost create în cartiere în apropierea punctelor de aglomerare din oraș? În acest sens, vă prezentăm câteva fotografii realizate în cartiere, marți, 7 iunie, iar concluziile le trageți dumneavoastră.


Aveți mai jos precizarea Primăriei și întrebările noastre către Primărie:

Precizarea Primăriei Cluj-Napoca

În perioada 2012-2016, Primăria Cluj-Napoca a dat în folosință trei parkinguri noi. Este vorba despre:


Parking Mehedinți nr. 58 A (126 locuri de parcare);
Parking Fabricii (310 locuri de parcare);
Parking Sala Polivalentă (445 locuri de parcare).

Primăria a demarat și construirea Parkingului Negoiu-Mehedinți (376 locuri de parcare).


De asemenea, în parkingurile existente, respectiv în cele de pe străzile Primăverii și Băișoara, în urma lucrărilor de modernizare, au fost create 38 de locuri de parcare în regim de plată orară, pentru asigurarea accesului pentru vizitatori.

La locurile de parcare amenajate prin construcția de parkinguri, se adaugă cele realizate prin instituirea unor străzi cu sens unic sau prin reorganizarea spațiilor existente. Menționăm faptul că în utimii patru ani au fost create în oraș 4000 noi locuri de parcare (reprezentând 10% din totalul parcărilor existente).


Vă rugăm să publicați aceste clarificări, în vederea informării corecte a cititorilor dumneavoastră.

În atenţia Biroului Mass-Media

În baza Legii nr.544/2000, privind liberul acces la informaţii vă rugăm să ne transmiteţi următoarele informații:


1. Câte din locurile de parcare create la bordură prin instituirea de sensuri unice se află pe străzi din cartiere cu case ai căror proprietari au spațiu de parcare sau garaj în curte? Nu este obligația lor să își parcheze mașina pe terenul proprietate personală? Lăsarea mașinii pe carosabil și instituirea unui sens unic produce o congestionare inutilă a traficului.

2. Câte locuri de parcare au fost create în cartiere, în apropierea punctelor de aglomerare a traficului ca urmare a existenței unor instituții/centre comerciale/lăcașuri de cult? Spre exemplu: piețele și halele agroalimentare din cartierele aglomerate Mănăștur, Piața Mărăști, Piața Mihai Viteazu, Poliția Rutieră, Gara CFR.

3. Cum ați soluționat problema locurilor de parcare de lângă școli, grădinițe, creșe

Am solicitat în scris, la Primărie, răspuns la întrebările de mai sus. În momentul în care vom primi răspunsurile vi le vom prezenta și dumneavoastră. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla peste 30 de zile, ca urmare a bunului obicei al Primăriei Cluj-Napoca de a răspunde solicitărilor presei, deși Legea 544/2000, privind liberal acces la informații spune că răspunsurile către mass-media se trimit în 24 de ore.

abonare newsletter