Actualitate

ALEGERI 2016: Cum a fost atmosfera la PSD Cluj la aflarea rezultatelor?

Miros de cafea, energizante şi multe sucuri au consumat PSD-iștii clujeni la sediul de pe Eroilor. Pe scurt: agitație mare.

Mirosul de cafea și de energizant a fost omniprezent la sediul social democraților, iar la intrarea în sediu se fuma țigară după țigară. Telefoanele sunau, televizoarele erau pornite, iar pe toate laptopurile cei prezenți tastau care mai de care mai rapid.

În momentul în care președintele PSD Liviu Dragnea a spus în direct la un post de televiziune că trebuie făcute schimbări profunde la Cluj, s-a așternut liniștea pentru câteva secunde. Pesediştii prezenţi în faţa televizorului au schimbat rapid discuţia, iar după puţin timp Alexandru Cordoş a răbufnit: "Poate s-a grăbit şi Dragnea cu declaraţiile".


Relaxat, președintele PSD Cluj Remus Lăpușan a așteptat rezultatele exit pollurilor de la ora 21:00. La aflarea rezultatelor a fost vâlvătaie mare. „E al nostru”, se auzea printre cei din PSD când la televizor se mai anunța câte un oraș în care Partidul Social Democrat a câștigat Primăria. La Cluj, însă, nu au putut să spună același lucru.  

„În primul rând sunt dezamăgit de participarea la vot. Ne așteptam la o participare mai mare la nivelul municipiului Cluj-Napoca. În același timp evident ne așteptam la un vot mai mult pentru candidatul independent Octavian Buzoianu și bineînțeles PSD, dar în același timp teoretic și practic domnul Boc a fost votat de unul din patru cetățeni clujeni din municipiul Cluj-Napoca ceea ce din punctul meu de vedere ridică mari semne de întrebare asupra actului administrativ de la nivelul municipiului și în același timp teoretic o să trebuiască și noi să găsim alte soluții pentru a ne poziționa mai bine în raport cu acei cetățeni trei din patru care nu au fost la vot azi și să le demonstrăm că noi suntem angrenați la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Sper să facă acest lucru colegii mei mai tineri. Probabil că ei au mai multă energie și să sperăm că înțelegem ce se întâmplă în partea asta de țară. Electoratul s-a schimbat foarte mult și o să trebuiască să găsim soluții mult mai inovative decât cele clasice de până acum”, a declarat preșdintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.


În același timp se făceau calcule: 8 procente, 30 de procente, cum e „pe județ”, fiecare încerca să analizeze situația și să vadă partea plină a paharului.

După aflarea rezultatelor, pe la colțuri, pesediștii încercau să găsească soluții pentru eșecul de care au avut parte. „S-a demonstrat că nici cu un independent nu-i o soluție”, a spus Cornel Itu. Alții spuneau că strategia ar fi de vină.


Tot la câteva minute „greii” PSD-ului primeau rezultatele și din alte localităţi din Cluj. Analize, număr de voturi și de alegători, se făceau calcule într-un zgomot permanent al televizorului și al melodiilor care sunau pe telefon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter