Actualitate

Diana Bere, manager pentru 350 de voluntari TIFF

Sute de oameni sunt implicați în organizarea TIFF cu tot ceea ce înseamnă un festival de film: proiecții de filme, evenimente, concerte, petreceri.

Diana Bere Diana Bere

O mare parte din evenimentele TIFF se bazează pe voluntari. Anul acesta, TIFF a avut aproximativ 350 de voluntari, deși s-au înscris peste 500 de persoane. Omul de legătură este departamente și voluntari este Diana Bere, manager voluntari. Este al doilea an când face acest lucru și deși este o muncă solicitantă, face totul din plăcere și drag de TIFF. “Părțile cele mai frumoase din munca la TIFF sunt cele când vin voluntarii și spun că s-au distrat foarte bine, deși eu știu că ei muncesc foarte mult. De exemplu, în Piața Unirii ei trebuie să aranjeze scaunele în fiecare seară (în prima zi au fost 2.900 de scaune), le mai și curăță dacă este nevoie, împrejmuiesc piața, pun bannerele, stâlpișorii. Cu toate că muncesc greu, se bucură foarte tare că fac parte din echipa TIFF. Sunt mulți voluntari care au muncit serios și au ajuns anul acesta în stuff, au dovedit că sunt responsabili, au învățat multe”, spune Diana Bere.

Ce face un manager de voluntari

De dimineața până seara, Diana trebuie să se asigure că voluntarii de care au nevoie șefii de departamente ajung unde trebuie și fac ce trebuie. “Practic eu țin legătura cu colegii pentru a distribui turele voluntarilor, să vedem care la ce evenimente merg. Sunt aproximativ 33 de departamente, cele mai mari fiind cele de screening (asigurarea accesului la evenimente, scanarea biletelor etc), cele legate de locații (ei au grijă că totul decurge bine pe locații)”, afirmă Diana Bere.


Cum a ajuns manager voluntari

Diana Bere spune cum a ajuns să se ocupe de peste 350 de voluntari. “Am lucrat doi ani și jumătate la Casa TIFF, mai mult pe partea de secretariat, apoi m-am angajat la Pro Vobis, Centrul Național pentru Voluntariat, unde am învățat ce înseamnă managementul voluntarilor și apoi am fost întrebată dacă vreau să mă ocup de voluntari pentru că știam deja echipa festivalului și nevoile pe care le au, plus că învățasem și managementul voluntarilor”, explică Diana.

Schimb de voluntari între festivaluri de film

Cei mai buni voluntari pot să ajungă în stuff-ul TIFF, cu funcții și responsabilități mai mari sau să participe la alte festivaluri de film. “În ultimele zile am început să strângem recomandări pentru că noi premiem voluntarii. Marele premiu este un program de schimb de voluntari între festivaluri de film. Noi trimitem doi la Sarajevo, doi la Vilnius și cinci la Chișinău, iar ei ne trimit câte cinci la TIFF”, menționează Diana.

Etichete: tiff 2016 voluntari
Ultimele Stiri
abonare newsletter