Actualitate

Cătălina Pop, omul din backstage-ul TIFF care s-a asigurat că Sophia Loren va avea cea mai bună mașină la Cluj

V-ați pus întrebarea cu ce mașină a circulat Sophia Loren prin Cluj și ce condiții a trebuit să îndeplinească șoferul ei? Dar cine este omul din spate care s-a asigurat că vedeta primește cea mai bună mașină și cel mai bun șofer?

Cu siguranță, de când a început TIFF-ul ați văzut în oraș mașinile branduite cu numele festivalului. V-ați întrebat cine se plimbă cu acele mașini și cine coordonează tot parcul auto al festivalului?

Cătălina Pop este coordonatorul de transport al TIFF. Face acest lucru de opt ani și știe că în fiecare an când este festivalul nu va dormi decât foarte puține ore pe noapte, cele două telefoane vor suna în continuu timp de zece zile și va umple pagini întregi cu programările pentru transport.  Ea este cea care se asigură că invitații care ajung pe aeroport sunt așteptați cu mașina sau că invitații petrecerilor private au cu ce pleca de la eveniment atunci când doresc.


Cum arată o zi normală a coordonatorului de transport TIFF

Cu registrul și telefoanele permanent în mână, ziua Cătălinei începe la 5.00 dimineața și se încheie noaptea la 2.00. Ziua mea începe dimineața pe la 4.30-5.00 când verific dacă pick-up-urile pentru invitații care pleacă dimineața sunt ok, apoi de la 9.00 începe să sune telefonul pentru chestii loco, care apar. Am unele pe care le știu dinainte și altele pe care le aflu pe parcurs. De exemplu, știu cursele de avion care sosesc pe aeroport și trebuie preluați oamenii, dar apar situații neprevăzute când oamenii trebuie duși dintr-o parte în alta, cum ar fi situațiile când se pleacă de la petreceri. Sunt ajutată de coordonatori care îmi spun că au nevoie de un anumit număr de mașini în locul respectiv.

În principiu, ora de încheiere a zilei mele de lucru este 2.00.


Mașina cu care s-a plimbat Sophia Loren în Cluj

Cătălina Pop a avut grijă care invitata specială de anul acesta din cadrul TIFF, Sophia Loren să aibă cea mai bună și cea mai frumoasă mașină. “Pentru Sophia Loren am pregătit un S Classe frumos, negru. Șoferul ei a fost ales ținându-se cont de mai multe criterii: să nu fie un om rigid, să fie cald și să inspire încredere. Șoferii sunt aleși pe recomandări, înainte să decid mă întâlnesc cu ei față în față. Anul acesta am avut doar doi șoferi noi pentru că au fost șoferi care au lipsit din motive personale, dar avem șoferi care sunt de 11 ani la TIFF sau de când s-a inventat festivalul. Trebuie să știe limbi străine, să aibă permisul cu o vechime mai mare de doi ani, răbdare”, spune Cătălina.

Anul acesta în parcul auto TIFF sunt 24 de mașini, din care trei sunt de marfă și restul sunt pentru invitați. Sunt minibuze de lux și limuzine.


Cătălina Pop, coordonatorul de transport este în afara TIFF-ului asociat și director tehnic într-o firmă care se ocupă de energie regenerabilă.

abonare newsletter