Actualitate

Primele pubele subterane, puse în funcțiune în cartierul Zorilor FOTO

Primele pubele subterane de colectare selectivă au fost puse vineri în funcțiune, în cartierul Zorilor, pe strada Luceafărului.

Pubelele subterane, mult mai igienice decât cele actuale pentru că se închid, fac parte dintr-un proiect pilot inițiat de Rosal care ar putea să se extindă și în alte cartiere. Sistemul este format din patru pubele - sticlă, plastic și metal, hârtie și carton și deșeuri menajere. Sistemul funcționează prin conectarea unui furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi prin presiune se ridică tomberoanele, funcționând asemeneea unui lift.  

“Este primul container pe care îl montăm în Cluj de colectare selectivă îngropat, aici cetățeanul nu mai poate arunca deșeurile decât pe categorii, iar când se videază, se videază tot pe categorii, nu se amestecă gunoiul menajer cu celelalte, este o colectare selectivă. Se pot folosi în continuare gunoierele noastre pentru golire, dar vor fi dotate cu un furtun special pentru  ca maşina să poată fi conectată la sistemul cu pompă ce ridică pubelele la suprafaţă ca un lift pentru a fi golite. E primul în Cluj la inițiativa Rosal. Am hotărât să montăm unul demonstrativ, iar dacă primăria vrea să extindem, le extindem. Investiţia este de aproximativ 15.000 de euro, dar dacă primăria doreşte noi îl putem implementa şi în altă parte şi atunci costurile de realizare vor mai scădea”, a precizat directorul Rosal Cluj, Ioan Mureşan, pentru Monitorul de Cluj.

Etichete: rosal
Ultimele Stiri
abonare newsletter