Actualitate

Construirea blocurilor între case pe strada Aiudului, amânată din nou

Proiectul de hotărâre privind construcția a trei blocuri între case pe strada Aiudului nr. 20 a fost amânat în ședința de Consiliu Local de marți.

Construirea blocurilor între case pe strada Aiudului, amânată din nou Construirea blocurilor între case pe strada Aiudului, amânată din nou

Câțiva locuitori de pe strada Aiudului, prezenți la ședința de Consiliu Local, au primit cu aplauze decizia de amânare a proiectului.

Proiectul privind aprobarea PUD-ului pentru construirea a trei blocuri P+3 pe strada Aiudului nr. 20 a fost amânat, urmând să se reîntoarcă la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) pentru reevaluarea din punct de vedere al impactului asupra traficului. “Propun să trimitem proiectul înapoi la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism pentru a hotărî dacă își menține pozițiai. Comisia va face o reevaluare privind circulația. Nu e suficient să dăm un vot politic, trebuie să vedem dacă specialiștii își mențin punctul de vedere”, a declarat primarul Emil Boc.


Avocata Iulia Podar, reprezentanta constructorului, firma SC Domus Urban Construct SRL, a declarat în ședința de Consiliu Local că se opune retrimiterii proiectului la CTATU. “Ne opunem retrimiterii proiectului la Comisie, pentru că nu vom putea reveni în fața consiliul local până în 22 iunie”, a spus avocata. În 22 iunie expiră vechiul PUG astfel că proiectul construirii celor trei blocuri nu va mai fi valabil.

Deşi clujenii care locuiesc pe strada Aiudului s-au opus construirii blocului și au înaintat adrese către Primărie, 82 de persoane semnând că nu sunt de acord cu ridicarea blocului, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a avizat proiectul de construire a blocurilor cu trei etaje.


În adresele înaintate către Primărie au subliniat faptul că zona se va aglomera foarte mult după construirea blocului. Mai mult, au arătat faptul că zona este exclusiv una cu case, cu regim de înălțime P+2, iar ridicarea unui bloc cu trei etaje ar duce la un dezechilibru atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.

abonare newsletter