Actualitate

Presiuni asupra jurnalistului care a făcut filmul despre distrugerea Feleacul - VIDEO

Candidatul susținut de PSD la Primarie, Octavian Buzoianu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre atacul survenit în urmă cu două săptămâni când, într-un video, două foste angajate de la Feleacu îl acuzau de distrugerea fabricii de dulciuri.

Directorul Cluj Mainfest îl acuză pe candidatul susținut de PSD Cluj de presiuni. Acesta a postat pe Youtube un film în care îl acuză pe Buzoianu de presiuni asupra fostelor angajate care au vorbit îl film despre distrugerea fabricii Feleacul.

"În urmă cu câteva luni am pornit un demers jurnalistic prin  care am vrut să arătăm clujenilor cum s-au falimentat fabricile de rezonanţă ale Clujului. Printre cei intervievaţi s-au numărat şi două doamne care au relatat despre fabrica Feleacul, despre istoria ei. Bineînţeles că în acel interviu cele două doamne s-au legat de un candidat stimabil la primăria Cluj-Napoca: este vorba de domnul Octavian Buzoianu, om de afaceri de succes. Doamnele au relatat tot ce ştiau despre fabrica Feleacul şi falimentarea ei, am avut discuţii şi înainte de interviu cu doamna Lup Lucia, şi ea a spus că nu este nicio problemă să facem interviul şi să arate clujenilor povestea adevărată din spatele fabricii Feleacul. Domnul Octvian Buzoianu, văzând filmarea respectivă, care a explodat în mass-media, ca număr de vizualizări, le-a sunat pe cele două doamne şi le-a ameninţat că le dă în judecată, cerându-le daune substanţiale. Din ce am înţeles, este vorba de un milion de euro de la fiecare. Doamnele respective s-au speriat şi au mers la un acord de mediere cu domnul Buzoianu, prin care au semnat şi un contract de confidenţialitate. Eu nu am de unde să ştiu ce este în acel contract de confidenţialitate, dar ştiu că doamna Lup Lucia plângea, că nu ştia ce să mai facă. Şi normal, cele două doamne fiind într-o situaţie materială deloc avantajoasa, nu-şi permit avocaţi, nu-şi permit să pornească un proces cu un mogul financiar din Cluj-Napoca. În conferința de presă care a fost susținută de Octavian Buzoianu acesta le-a adus pe doamenele respective în care s-a făcut că plouă, în sensul că interviul pe care dumnealor l-au dat către noi nu mai avea nicio relevanță. Pe mine lucrul acesta mă doare foarte tare pentru că am pus suflet în interviul respectiv, am vrut să fie văzut de marea majoritate a oamenilor și ce s-a întâmplat, indiferent că Octavian Buzoianu sau alt contracandidat candidează la Primăria Cluj-Napoca, nu asta contează. Contează istoria unor branduri care pe noi clujenii ne afectează, pe dumneavoastră care sunteți mai în vârstă și ați lucrat în astfel de companii vă deranjează. Nu este normal să pierdem niște branduri care odată au fost de succes și-n momentul de față sunt doar butuci. 


Domnul Buzoianu după ce a susținut conferința de presă, din ce am înțeles, fiind în oraș, mi-a trimis un control de la ITM la punctul de lucru al firmei. Nu asta mă deranjează că mi-a venit mie control, dar mă enervează foarte mult atitudinea lui și faptul că dumnealui personal a venit să pozeze sediul unde am eu punctul de lucru la ziar. Mare scofală, nu asta contează. Chestia asta de a pune presiuni pe un organ media, pe un director de presă să nu mai scrie sau să accepte anumite deal-uri (n.red.:înțelegeri), pe care eu nu le accept și nu mă interesează să obțin foloase financiare de pe Octavian Buzoianu sau de pe PSD Cluj-Napoca. 

Noi vrem să exprimăm prin acest miniinterviu un moment de sinceritate. Și vreau să-i transmit public domnului Buzoianu că deși sunt tânăr întreprinzător de presă și antreprenor nu îmi este frică de anumite amenințări și cred că nu-i face cinste nici dumnealui să mă amenințe pe mine, să amenințe presa care trebuie să arate clujenilor până la urmă ce s-a petrecut și ce este în spatele fiecărui candidat. Totodată noi nu suntem cumpărați nici de PNL, nici de PSD sau de alte formațiuni politice care poate unele sunt obscure. Ne-am plasat tot timpul echidistant și cred că asta ne face cinste și nu mi se pare normal să vi cu amenințări și cu presiuni la un organ media doar pentru că și-a permis să facă un interviu despre falimentarea unei fabrici care tu - candidat - probabil ai fost de vină cu chestiunea asta. Trebuia să ti-o asumi și să vi cu dreptul la replică corespunzător, nu să ameninți, nu să le constrângi pe cele două femei să-și retragă punctele de vedere și să vină cu tine în conferința de presă. De ce n-ai făcut-o mai de mult, de ce femeile acelea au fost nemulțumite și au venit la mine să declare ca și organ lucrurile alea. Mie nu mi se pare normal. Nu mi se pare normal ca tu care te consideri un mare antreprenor de succes să faci lucruri de genul acesta. Nu-ți face cinste ție ca și candidat și nu le face cinste clujenilor pentru că nu au cum să se laude cu un om ca și tine. Pentru mine ca și director de presă un personaj care face lucruri de genul acesta nu este om. Nu este nimic. Nu reprezintă nimic”, a spus Ionuț Geană, directorul Cluj Manifest. 

abonare newsletter