Actualitate

Doliu în PSD Cluj. Un fost primar a murit

Fostul primar al municipiului Dej după Revoluție, Alexandru Lăpușan, a fost găsit mort marţi dimineaţă, cauzele decesului rămânând deocamdată necunoscute. Social-democratul a fost și ministru al Agriculturii.

sursa foto dej24.ro sursa foto dej24.ro

În vârstă de 61 de ani, Alexandru Lăpușan a fost primar al Dejului în 1991 din partea CPUN, apoi a devenit deputat, secretar de stat și ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. De asemenea, Lăpuşan şi cel mai longeviv chestor al Camerei Deputaților. Potrivit unor surse, Alexandru Lăpușan ar fi suferit un infarct la domiciliul său. Soția acestuia se află  internată în spital.

Alexandru Lăpușan a absolvit Institutul Politehnic Iași, Facultatea Mecanică-Maşini Agricole (1980), iar în 2001 a devenit doctor în economie (Academia de Studii Economice Bucureşti, 2001). În ceea ce privește activitatea sa politică, în anul 1990, Lăpușan a fost președintele CPUN Dej, iar doi ani mai târziu a ocupat funcția de vicepreședinte – Delegația permanentă a FSN/FDSN. Între 1993 și 1994 a fost secretar general al PDSR, iar între 1995 și 1997 vicepreședinte al aceleiași formațiuni. Lăpușan a fost și preşedintele Departamentului pentru politici în domeniul agriculturii, silviculturii, alimentaţiei şi mediului al Consiliului Naţional al PSD.


Reprezentanţii PSD Cluj susţin că, cel mai probabil, înmormântarea va avea loc în Bucureşti.

abonare newsletter