Actualitate

De ce a tăiat Primăria arborii din Piaţa Avram Iancu?

Castanii din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, de pe latura nord-estică a Catedralei Ortodoxe, au fost tăiaţi de Primărie. Reprezentanţii administraţiei locale spun că arborii prezentau pericol de prăbuşire.

Copacii au fost tăiați în plin sezon de înflorire. Aveau flori roz, povestesc clujenii care au apucat să îi vadă înfloriți zilele trecute.

Primăria Cluj-Napoca susţine că a tăiat copacii din zonă pentru că prezentau „pericol de prăbuşire”.


„În ultimele zile Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Spații verzi a efectuat o acțiune de înlăturare de pe domeniul public a arborilor compromiși din cauza bolilor identificate (Cryphonectria Parasitic) și a paraziților (Cameraria Orhidella), în zona Pieței Avram Iancu. Acești arbori prezentau pericol de prăbușire, periclitând siguranța trecătorilor. Tăierea și înlăturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autorităților de mediu și după plantarea prealabilă a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor tăiați. În acest sezon de plantări municipalitatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlăturați în Piața Avram Iancu, acțiunile urmând să fie reluate la toamnă, în perioada optimă pentru aceasta activitate", au declarat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Lumânări la cioturile foştilor arbori din centrul oraşului


Citeşte şi: REVOLTĂTOR! Unde se duc castanii, când nu mor în picioare?

Ultimele Stiri
abonare newsletter