Actualitate

Fostul primar Sorin Apostu se întoarce la catedră. Ce decizie a luat cu privire la politică?

Luni, Sorin Apostu a fost pus în libertate, după ce Tribunalul Bistriţa-Năsăud a respins luni contestaţia făcută de Direcţia Naţională Anticorupţie la decizia Judecătoriei Bistriţa prin care s-a admis eliberarea condiţionată a acestuia.

Fostul primar Sorin Apostu a fost eliberat din Penitenciarul Bistriţa în cursul după-amiezii de luni, la ieşirea din penitenciar refuzând să dea declaraţii presei.

Avocata acestuia, Nelia Răzoare a afirmat că Apostu se va întoarce la catedră, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj. "A executat 1.096 de zile, exact fracţia de pedeapsă care era prevăzută de lege pentru a fi eliberat condiţionat excluzând acele 150 de zile care erau acordate pentru lucrările ştiinţifice redactate în penitenciar. Sorin Apostu ar fi avut de executat 1.645 de zile, 1.096 fiind executate. Domnul Apostu va merge înapoi, la USAMV, la catedră, nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu politica”, a declarat Nelia Răzoare, citată de Mediafax.


Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureș, însă instanța supremă a admis apelul DNA și a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni.


Apostu a fost încarcerat, inițial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistrița.

Ultimele Stiri
abonare newsletter