Actualitate

Sorin Apostu, eliberat din închisoare

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost pus în libertate, după ce Tribunalul Bistriţa-Năsăud a respins luni contestaţia făcută de Direcţia Naţională Anticorupţie la decizia Judecătoriei Bistriţa prin care s-a admis eliberarea condiţionată a acestuia.

Sorin Apostu Sorin Apostu

Directorul Penitenciarului Bistriţa, Lucian Siman, a confirmat că Sorin Apostu a părăsit în cursul după-amiezii de luni penitenciarul, în care se afla încă din luna februarie a anului trecut.

Judecătoria Bistriţa a admis la începutul lunii aprilie cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru fapte de corupţie.


DNA a făcut contestaţie, însă tribunalul bistriţean a decis, luni, să o respingă.

Sorin Apostu a obţinut o decizie favorabilă de eliberare condiţionată din partea Judecătoriei Bistriţa şi în decembrie 2015, însă la sfârşitul lunii februarie a acestui an Tribunalul Bistriţa-Năsăud a admis contestaţia făcută de DNA la acea vreme. Decizia tribunalului, prin care lui Sorin Apostu nu i s-a aprobat eliberarea condiţionată, impunea şi reexaminarea de îndată a situaţiei lucrărilor cu caracter ştiinţific scrise de fostul primar în spatele gratiilor, ţinându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare ştiinţifică, fiecărui deţinut i s-au scăzut 30 de zile din pedeapsa primită.


Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureș, însă instanța supremă a admis apelul DNA și a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni.


Apostu a fost încarcerat, inițial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistrița.

Ultimele Stiri
abonare newsletter