Actualitate

Campania vizuală TIFF 2016: Pădurea ghimpe, Amalia, Terminatu, Taxidermistul - VIDEO

Brandul TIFF a avut, pentru o perioadă de 15 ani, o identitate vizuală unitară și foarte puternică. Lansarea spotului video de promovare a festivalului din fiecare an a devenit un eveniment în sine, aproape o vânătoare. Conceptele dezvoltate pentru aproape fiecare ediție s-au bazat pe o direcție clară – parodierea clișeelor de la Hollywood.

La ediţia a treia a TIFF Marilyn Monroe a ajuns la Cluj pe Cetăţuie. 12 ani mai târziu, Marilyn Monroe s-a întors tot la Cluj, dar pe Bulevardul Eroilor. La ediţia aniversară, echipa TIFF a căutat (şi a găsit) clujeni care seamănă cu personaje din filme celebre: Amelie, Forrest Gump, Terminator etc.

Teaser TIFF 2016

15 ani mai târziu, celebra Amelie ajunge și la Cluj. În lipsa piticului de porțelan, Andrea va trebui să pozeze o farfurie de gulaș.


Mihai Chirilov, director artistic TIFF: „Ideea campaniei vizuale din acest an este de a reface întocmai cadre celebre din filme cu oameni obișnuiți. Fiecare dintre cele cinci postere e însoțit de un clip în care orașul devine brusc un platou de filmare, iar un clujean se transformă în personaj de film în câteva secunde”. Evident, cu un twist ardelenesc.

#TIFF2016, spotul 4/5 - Azi, faceți cunoștință cu Andra aka Mariska, o Marilyn Monroe din Ardeal. Are și fainoșag! Nu uitați: oricine poate fi personaj într-un film celebru pentru câteva secunde. Orice asemănare a figuranților din acest clip cu personaje reale, gen Tudor Giurgiu, Cristian Hordilă sau Levente Molnar e pur întâmplătoare.#hailaTIFF


Zilele trecute, în timp ce se odihnea pe o bancă în Parcul Central din Cluj-Napoca, Rares a trăit pentru câteva secunde senzația că se află pe platoul de filmare al Forrest Gump din L.A. Ceea ce n-ar fi fost rău, dacă...

La Cluj a sosit ziua judecății! Mă rog... noaptea judecății, că era întuneric când l-am filmat pe Gheorghe, alias Terminator, prin oraș. Poartă ochelari de soare ca să nu-l orbească șoferii din față cu flash-urile. We'll be back! La #TIFF2016! #hailaTIFF


Ultimul spot din campania vizuală ‪#‎TIFF2016! - Alo? A comandat careva de pe-aici o mașină sub Podul Calvaria? Că e acolo un taximetrist cu freză ciudată care vorbește de unul singur. Răspunde la numele de Radu și dacă îi ceri să te ducă până în centrul Clujului, te ocolește prin Bronx, New York.

abonare newsletter