Actualitate

Explozie într-un bloc din Turda. O femeie a murit. Balconul garsonierei unde a avut loc deflagrația a picat pe trotuar

Vineri seara, la ora 23.15, echipajele de pompieri au fost solicitate de locatarii unui bloc din Turda, unde a avut loc o explozie.

sursa foto: turdanews.net sursa foto: turdanews.net

O puternică deflagrație a avut loc vineri seara la un bloc de pe strada Baladei din Turda. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, explozia a fost cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze. Potrivit martorilor, deflagrația a fost atât de puternică încât balconul apartamentului unde a avut loc incidentul s-a desprins și a căzut pe trotuar. Pe trotuarul din fața blocului erau cioburi și geamuri sparte.

Conform turdanews.net, explozia a avut loc la o garsonieră unde locuia o bătrână în vârstă de 80 de ani, dar au fost afectate și alte 20 de garsoniere din preajmă, suflul exploziei s-a propagat chiar și la blocurile vecine unde s-au spart geamurile, câteva mașini aflate în parcare fiind și ele avariate.


Proprietara locuinței a suferit arsuri de gradul II și III, pe 70% din corp, fiind transportată inițial la spitalul din Turda apoi la UPU Cluj, dar a murit în drum spre Cluj.

12 persoane au fost evacuat și cazate la un internat școlar din zonă, o bună parte din ele însă, au plecat să locuiască temporar pe la rude.


Accesul în blocul de locuințe a fost restricționat, la fața locului se află o comisie a ISU Cluj și a companiei de gaze, pentru a investiga modul în care s-a produs deflagrația.

Ultimele Stiri
abonare newsletter