Actualitate

Pictură în natură pentru ajutorarea copiilor bolnavi

Clujenii sunt invitaţi sâmbătă, 14 mai, între orele 13.00 şi 15.00 la două ore de pictură în faţa Cazinoului din Parcul Central.

“Pictură în parc” este cel de-al doilea eveniment public din cadrul campaniei “Sunet pentru Sănătatea Copiilor!” prin intermediul căreia până la 1 iunie se vor dota saloanele de copii bolnavi cronici din clinicile de pediatrie din Cluj-Napoca cu câte o audiotecă, câte un  audioplayer/salon, căşti şi cd-uri cu poveşti pentru copii, muzică pentru copii, muzică clasică sau pur şi simplu muzică bună pentru copii între 0-18 ani cât şi cd-uri cu conţinut educaţional.

Generaţii de copii internaţi vor putea asculta înainte de culcare poveşti, vor putea recupera într-o oarecare măsură orele de la şcoală prin intermediul cd-urilor cu conţinut educativ sau vor putea pur şi simplu să asculte muzică bună trecându-le mai repede şi mai puţin urât timpul.


Tablourile rezultate în urma exerciţiilor de pictură şi desen vor fi donate tot clinicilor de pediatrie. Tot ce trebuie să facă doritorii care vor să participe este să-şi aducă o păturică, să-şi aşeze emoţiile pe hârtie şi să doneze o sumă de bani.

“Terapia prin artă, şi în special, prin pictură sau desen dă frâu liber creativităţii şi emoţiilor şi este o oportunitate pentru orice om de a se exprima spontan şi autentic, o experienţă care duce la împlinire personală, vindecare emoţională şi profundă transformare. Dacă simţindu-te bine timp de 2 ore îţi oferă şi oportunitatea de a aduce zâmbetul pe chipul unor copii bolnavi atunci intenţia celor care vor participa se suprapune cu dorinţa noastră”, spune Oana Mîndruţ, unul dintre organizatorii evenimentului.

abonare newsletter