Actualitate

Cauza izbucnirii incendiului de la rampa de gunoi, încă necunoscută. Pompierii au folosit 500 de tone de apă pentru stingerea flăcărilor

Pompierii clujeni au intervenit timp de 36 de ore pentru stingerea incendiului izbucnit sâmbătă seara la rampa de gunoi a Primăriei.

Șase echipaje de stingere a incendiilor din cinci subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au intervenit pentru limitarea și stingerea focarelor de incendiu care au afectat deșeurile din rampa de gunoi din zona străzii Pata Rât. În aceste operațiuni au fost implicați timp de 36 de ore peste 40 de subofițeri și cadre din conducerea unității și au fost utilizate circa 500 de tone de apă pentru stingerea focarelor de incendiu.

“Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ard în masă, stivele au fost de o înălțime considerabilă, iar multiplele focare ale incendiului s-au manifestat diferit și au fost răspândite pe o suprafață de circa 10000 mp. Pentru stingerea în masă a stivelor de deșeurilor, a fost necesară desfacerea lor prin utilizarea utilajelor din obiectiv și apoi a fost refulată apa în masa acestora, acțiune extrem de elaborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.


Pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție a fost consolidată una dintre căile de acces la groapa de gunoi, iar alimentarea celor șase autospeciale a fost efectuată de la hidranții cei mai apropiați, adică o distanță de aproximativ patru kilometri față de locația incendiului, distanță parcursă de autospecialele de stingere de peste 60 de ori, dus-întors. Cauza probabilă care a dus la producerea acestui incendiu este în curs de cercetare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter