monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Protest de susţinere la Cluj pentru ministrul Vlad Alexandrescu

Clujenii sunt nemulţumiţi de înlăturarea lui Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii şi au anunţat că ies în stradă.

Protestul va avea loc astăzi începând cu ora 19:00 în Piaţa Unirii din Cluj.

“VLAD ALEXANDRESCU ÎNCĂ NU A DEMISIONAT - ŞI NICI NU A FOST DEMIS. Amănunte despre acest lucru, în prima postare de mai jos. Cât despre 'descrierea event-ului', iată:


Se pare că politicienii şi guvernanţii ţin la Cluj şi la deja tradiţionalul lui activism civic. Altfel de ce s-ar apuca Dacian Cioloş să solicite demisia celui mai credibil (şi sprijinit, real, de societatea civilă) dintre miniştrii Guvernului său?

Opera Română, o ştim cu toţii, a fost un pretext. Realitatea e că Vlad Alexandrescu şi oamenii ca el deranjează. Deranjează proiecte industriale cu cianură solicitând protejarea, în acord cu legea şi valoarea lui, a unui sit istoric remarcabil. Deranjează ieşind de-a dreptul în stradă pentru a împiedica demolarea unor clădiri istorice din Bucureşti, sau cerând Primăriei Clujului să înceteze mutilarea "pentru siguranţa cetăţenilor" a faţadelor. Deranjează oferind o şansă culturii independente/ alternative şi îndrăznind să sugereze punerea-în-competiţie a unor fotolii directoriale din Cultură deţinute, de decenii, de aceiaşi "grei" ai culturii, încremeniţi-în-proiect.


Deranjează, zilele astea, prin condiţionarea propriei demisii de numirea la Cultură a unui alt om credibil, Corina Şuteu. Pentru că nu, Vlad Alexandrescu ÎNCĂ NU A PLECAT, şi chiar dacă o va face trebuie să ne asigurăm că va fi cu folos.

Veniţi, aşadar, ca-n vremurile bune, în Piaţă, cu câte-un afişuleţ/ o pancartă făcut(ă) de mână sau chiar cu mâinile goale, dar cu sufletul plin :). Odată ajunşi acolo, om vedea câţi suntem şi ce-om face - dacă stăm, dacă ne plimbăm, dacă tăcem sau strigăm. Să-i arătăm acestui om că nu e singur.


Să le arătăm celor ca el că îi învestim cu încrederea noastră. Iar celor ca Cioloş şi, mult mai important, politrucilor care-l manevrează din urmă, că n-am adormit. Nici pe departe”, se arată în manifestul de pe Facebook.

Proteste similare au fost anunţate şi în Bucureşti, Timişoara şi Alba Iulia.

Etichete: protest sustinere