monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Amenzi şi sute de kilograme de carne confiscate în Cluj de inspectorii sanitar-veterinari

Atenţie la locurile de unde cumpăraţi carne şi produse din carne în perioada sărbătorilor pascale. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit nereguli serioase în urma controalelor din ultimele zile.

Amenzi şi sute de kilograme de carne confiscate în Cluj de inspectorii sanitar-veterinari

684 de controale au realizat inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj în ultimele zile, în magazine şi pieţe agroalimentare, târguri de animale şi ferme de creştere a animalelor.

“În urma controalelor au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea legislației privind siguranța alimentelor, circulația produselor medicamentoase și a protecției /bunăstării animalelor după cum urmează: 50 sancțiuni contravenționale în valoare de 140.600 lei, 5 avertismente, au fost confiscate 221,97 kg carne și produse din carne, 10250,8 litri lapte,


au fost emise 3 ordonanțe de interzicere a activității și 1 ordonanță de suspendare a activității”, se arată într-un comunicat DSVSA Cluj.

Printre cele mai grave nereguli descoperite au fost deficiențe igienico sanitare la depozitarea semipreparatelor, spații de producție,  depozitare neîntreținute corespunzător, admiterea la lucru a personalului fără calificare și fără analize medicale periodice care desfășoară activități în unități de alimentație publică,  achiziție, transport și depozitare de carne din surse neautorizate sanitar veterinar, neîntreținerea igienică a echipamentelor de lucru, sacrificarea animalelor pentru consum colectiv în spațiu neautorizat sanitar veterinar, transportul produselor alimentare în mijloace auto neautorizate/neigienizate sanitar veterinar.