Actualitate

Cum a ajuns arhitectura Clujului să fie celebră pe Instagram

Un actor din Cluj-Napoca a făcut celebră arhitectura veche a oraşului în toată Europa şi chiar mai departe. Pozele sale, în care suprinde ferestre şi uşi din oraş, sunt urmărite de zeci de mii de oameni pe reţelele de socializare.

sursa foto: Mihail Onaca/INSTAGRAM sursa foto: Mihail Onaca/INSTAGRAM

Chiar jurnaliştii de la The Guardian, care i-au dedicat de curând un articol tânărului pasionat de fotografie, informează Digi24.ro. Iar anul trecut, un manager de la Instagram a vizitat România după de a văzut instantaneele postate de clujean.

Mănăstirea franciscanilor în urmă cu sute de ani este una dintre cele mai vechi din oraş. Le-a atras atenţia şi jurnaliştilor de la The Guardian, care au văzut-o în pozele postate de tânărul actor pasionat de fotografie. De doi ani, acesta cutreieră străzile în căutarea frumuseţilor ascunse ale oraşului.


„Am reuşit să văd Clujul cu alţi ochi. După ce am început să fac poze mi-am dat seama că suntem înconjuraţi de istorie, de cultură”, a declarat fotograful Mihail Onaca.

Tânărul spune că nu este nevoie de un aparat foto performant pentru a surprinde frumuseţea unui loc. E suficient cu telefon!


„În momentul în care vezi ceva pe stradă sau îţi atrage ceva atenţia nu trebuie să stai să îţi reglezi aparatul sau să îl scoţi dintr-o geantă şi automat aiscos telefonul şi ai reuşit să suprinzi imaginea dorită”, a precizat Mihail.

După cum a povestit şi jurnaliştilor de la The Guardian, se teme că locurile vechi, cu parfum de epocă, vor fi uitate. De aici i-a şi venit ideea proiectului! Iar succesul a venit imediat. Pe Instagram este urmărit de 64.000 de utilizatori.


„Tot anul trecut, o persoană care lucrează ca community manager în San Francisco a vizitat Transilvania timp de trei zile. A fost extraordinar de impresionat”, a menționat fotograful.

„Sunt câteva clădiri pe care doar cu câteva săptămâni în urmă le-am observat, sunt nişte lucrături pe ferestre care nu întotdeauna îţi apar în ochi”, a concluzionat Mihail Onaca.


Cluj-Napoca a fost inclus anul trecut în mai multe topuri mondiale care reunesc oraşele ce merită vizitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter