Actualitate

O privire asupra carierei cu Alexandra Tarce, tânăra actriță a Teatrului National - VIDEO

Alexandra Tarce este tânăra actriță a Teatrului Național care de curând s-a remarcat pe peisajul teatral clujean prin talent, ambiție și perseverență. Înzestrată cu aceste calități, ea a reușit să deschidă o ușă la care mulți absolvenți ai facultăților de teatru din întreaga țară continuă să bată. Alexandra povestește despre cum a reușit să transforme una dintre aspirațiile sale în realitate și despre începutul său de carieră pe marea scenă clujeană.

Pasiunea sa pentru teatru a început încă din copilărie când, cu multă dedicație și entuziasm, învăța și repeta ore întregi primele sale roluri în scenetele de la grădiniță. Odată cu trecerea anilor, Alexandra a înțeles că actoria este ocupația care îi este cel mai aproape de suflet, de aceea a decis să urmeze toate cărările vieții a caror destinație este teatrul. Mergând cu încredere către acest țel, imediat după absolvirea Facultății de Teatru si Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai, ea a devenit un membru demn al trupei de actori a Teatrului Național. Rolurile pe care a ajuns să le interpreteze sunt diverse și complexe: Cyana din spectacolul „Bzzap” de Robert Cohen în regia lui Răzvan Mureșan, Ania din „Livada de vișini” de A. P. Cehov în regia lui Roberto Bacci, călugărița Agnes din „Agnus Dei” de John Pielmeier, spectacol regizat de Cătălin Bocîrnea, și multe altele.

„Dacă îți dorești ceva cu adevărat, aceasta se va întâmpla”. Acesta este motto-ul după care Alexandra se ghidează în viață și care o motivează să își depașească propriile limite. Frumoasa actriță compară teatrul cu un teren de joacă unde vine în fiecare zi cu zâmbetul pe buze și gata de joacă!


Video realizat de Ioana Fofiu și Daniela Mihailuță, studente la Jurnalism, FSPAC–UBB

Etichete: studenta actrita teatru
abonare newsletter