Actualitate

Prăpădul din Dej: 11 persoane salvate din calea viiturilor, peste 40 de subsoluri de gospodării, inundate

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au intervenit în ultimele ore pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor şi au scos apa din peste 40 de subsoluri, fântâni şi gospodării inundate din municipiul Dej şi localităţi învecinate.

sursa foto: ISU Facebook sursa foto: ISU Facebook

Potrivit unui comunicat al ISU Cluj transmis, duminică, la intervenţiile pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în zonele afectate din judeţ au participat peste 70 de pompieri cu 23 de mijloace tehnice.

”Peste 70 de pompieri cu 23 de mijloace tehnice specifice au intervenit în ultimele ore pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în zonele afectate din judeţul Cluj. Echipele de intervenţie ale ISU Cluj au intervenit pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor, limitarea şi înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase ce s-au manifestat în municipiul Dej şi localităţile Jichişu de Jos, Codor, Tărpiu, Rugăşeşti şi Coplean. În ultimele ore, salvatorii au intervenit pentru scoaterea apei din peste 40 de subsoluri, fântâni şi gospodării inundate”, se arată în documentul citat.


Reprezentanţii ISU Cluj au subliniat că acţiunile de intervenţie au necesitat angrenarea forţelor şi mijloacelor din Detaţementele de Pompieri Dej, Cluj-Napoca, Turda şi Secţia de Pompieri Colina.

”La nivelul judeţului nu există persoane evacuate din locuinţe, persoanele salvate au putut să se întorcă la locuinţele lor după retragerea viiturilor. În continuare, echipele de intervenţie acţionează alături de autorităţile locale şi membri ai instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă pentru evacuarea apei din subsolurile, fântânile şi gospodăriile afectate, precum şi monitorizarea şi evaluarea situaţiilor produse”, se mai arată în comunicatul ISU Cluj.


Evoluţia fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean al ISU Cluj.

abonare newsletter