Actualitate

GALERIE FOTO: Clujenii trăiesc cu gunoiul sub geam

Clujenii care locuiesc într-un bloc pe Bulevardul 21 Decembrie susţin că trebuie să trăiască cu gunoiul sub geamuri.

Datorită lucrărilor de reamenajare din spatele blocului cu numărul 129 tomberoanele au fost mutate aproape de bloc, la numai câţiva metri de geamurile oamenilor.

Lucrările de reamenajare au început în urmă cu câteva săptămâni. Tot de atunci a început şi calvarul celor care locuiesc la primele etaje ale blocului, aceştia fiind nevoiţi să îndure zi de zi mirosul gunoaielor.


Pubelele, prea aproape de bloc

„În urmă cu câteva săptămâni au început lucrările de reamenajare pe Bulevardul 21 Decembrie numărul 129 bloc L7 (în spatele blocului - zona Crinului), dată de la care tomberoanele pentru colectarea gunoiului menajer au fost mutate sub geamul nostru.
Situaţia în zona mai sus menţionată, în ceea ce priveşte salubrizarea menajeră de când se efectuează lucrări, este cea din poze. Vă rog frumos, să găsiţi o situaţie în acest sens astfel încât să nu mai fim nevoiţi să trecem prin astfel de neplăceri”, a spus Aurelia Costea, o locatară care locuieşte la parterul blocului, pe un site dedicat reclamaţiilor la adresa Primăriei.

Şi alţi locatari împărtăşesc opinia Aureliei. Nici ei nu sunt mulţumiţi de faptul că gunoaiele au fost puse atât de aproape de bloc.


„Normal că nu îmi convine că au pus ghenele de gunoi lângă bloc. Este destul de deranjant. Sper însă din tot sufletul să se rezolve situaţia. Le-au mutat ca să poată lucra pe lângă garaje şi trotuare. Miroase urât, într-adevăr”, a spus un locatar al blocului L7.

O altă femeie care trăieşte în blocul respectiv speră ca angajaţii de la salubritate să cureţe la timp gunoiul în perioada în care muncitorii lucrează la parcare şi trotuare.


„Este aici lângă scara blocului gunoi şi mai este şi în cealaltă parte, chiar lângă acel balcon. Acum ce să facem? Sperăm ca domnii de la salubritate să vină cât mai des şi să cureţe gunoiul la timp. Să nu se adune gunoiul. Deranjează...cum să nu? Dar să sperăm ca muncitorii să termine lucrarea în cel mai scurt timp şi să pună din nou pubelele la loc, mai departe de bloc”, a spus o altă femeie care locuieşte în blocul respectiv.  

Autorităţile susţin că vor verifica situaţia

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca susţin că vor efectua verificări în zonă în zilele următoare pentru a afla situaţia exactă.


„O să se verifice situaţia exactă”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass Media al Primăriei Cluj-Napoca.

abonare newsletter