monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO: Percheziții la hoții din locuințe. Trei persoane, reținute pentru 30 de zile

Oamenii legii au reuşit destructurarea unui grup infracţional specializat în furturi din locuinţe. Au fost recuperate bijuterii din aur, zeci de telefoane mobile, televizoare, laptop-uri, tablete și alte bunuri de valoare, precum şi circa 18.000 de lei, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni.

Poliţiştii au reuşit depistarea a patru persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuinţe.

Din cercetările efectuate de polițiști, rezultă că doi bărbaţi, în vârstă 37 şi 44 de ani, din judeţele Sălaj şi Covasna, cu ajutorul unei femei de 34 de ani, din judeţul Bihor, ar fi comis mai multe furturi din locuinţe în Cluj-Napoca. Bunurile furate ar fi fost valorificate de către un bărbat de 24 de ani, din Covasna.


„În fapt, în perioada august 2015 – februarie 2016, cei în cauză ar fi pătruns fără drept în patru locuinţe, de unde ar fi sustras telefoane mobile, televizoare, laptop-uri, bijuterii, parfumuri, bani şi alte bunuri, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 79.000 de lei.

Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor identificaţi, poliţiştii, însoţiţi de luptători de intervenţie rapidă, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Sălaj, Iaşi şi Covasna.


În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate multiple dispozitive folosite pentru deschiderea uşilor, aparatură electronică ( televizoare tip LED, laptop-uri, tablete, camere foto, etc.), circa 500 grame de bijuterii din aur, 30 de telefoane mobile, ceasuri de mână, parfumuri, suma de 18.000 de lei, o armă neletală deţinută fără autorizaţie, precum şi alte bunuri şi valori.

În urma probatoriului administrat, trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de două dintre acestea. Faţă de celelalte două persoane au fost dispuse măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, acestea fiind cercetate pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.