monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Doi kamikaze ai atacurilor din Bruxelles, implicaţi şi în atentatele din Paris, identificaţi. Najim Laachraoui, al treilea suspect al atacurilor din Bruxelles, arestat

Doi belgieni, fraţii Khalid şi Brahim El Bakroui, au fost identificaţi drept presupuşi atacatori kamikaze din Bruxelles, marţi dimineaţă, fiind căutaţi şi în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris, anunţă postul de radio belgian RTBF, citând o sursă din poliţie.

Najim Laachraoui, suspectat că a participat la atacurile care au avut loc marţi la Bruxelles, a fost arestat, însă Parchetul federal nu a confirmat încă această informaţie, potrivit site-ului dhnet.be.

Acesta ar fi fost arestat în comuna Anderlecht, situată în apropiere de Bruxelles.


De asemenea, urme din ADN-ul său au fost găsite "pe un material exploziv folosit în atacurile" care au avut loc la Paris în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Bărbatul, plecat în Siria în februarie 2013, era căutat de poliţie începând cu data de 4 decembrie.


Brahim El Bakraoui s-a detonat pe aeroportul din Zaventem, unde au murit cel puţin 11 persoane şi au fost rănite peste 100. În schimb, fratele său Khalid ar fi comis atentatul sinucigaş din staţia de metrou Maalbeek, unde au murit cel puţin 20 de persoane.

Iniţial RTBF a relatat că cei doi fraţi s-ar fi detonat în aeroportul Zaventem.


Cei doi erau cunoscuţi poliţiei belgiene pentru activităţile lor infracţionale, fiind căutaţi şi pentru implicare în atacurile teroriste din Paris din noiembrie soldate cu 130 de morţi.

Khalid El Bakraoui ar fi închiriat sub un nume fals un apartament din zona Forest, din suburbiile Bruxellesului, unde au avut loc săptămâna trecută operaţiuni de amploare ale poliţiei pentru arestarea lui Salah Abdeslam, islamistul dat în urmărire generală timp de patru luni pentru implicare în atentatele teroriste din Paris şi care a fost arestat vinerea trecută.


În apartamentul respectiv, au fost găsite amprentele lui Abdeslam şi a murit un islamist algerian în confruntările cu poliţia.

În atentatele de la Bruxelles de marţi dimineaţă care au vizat aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maalbeek, 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite, scrie 20minutes.fr.

Etichete: aeroport bruxelles