Actualitate

Viktor Orban: Ungaria va menține sau va spori toate măsurile de securitate la granițele sale

Ungaria va menține sau va spori toate măsurile de securitate la granițele sale, a anunțat miercuri premierul ungar Viktor Orban după o reuniune cu responsabilii în domeniul securității, în contextul atentatelor comise marți dimineață la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană, relatează MTI.

Alerta antiteroristă va fi menținută la al doilea cel mai înalt nivel, în timp ce Forțele speciale antiterorism ungare (TEK) sunt în alertă maximă. De asemenea, va fi menținută starea de urgență în ceea ce privește migrația.

Orban a precizat că i-a dat dispoziții ministrului de interne Sandor Pinter să pregătească spre analiză toate propunerile referitoare la terorism pentru reuniunea săptămânală a guvernului ungar.


El a subliniat că Ungaria trebuie să-și modernizeze mijloacele tehnice folosite de serviciile sale secrete. ''Vom cumpăra tehnologie și vom ține cursuri de instruire'', a spus șeful executivului ungar.

Viktor Orban le-a cerut concetățenilor lui să accepte ''cu răbdare'' noile măsuri de securitate și să coopereze cu autoritățile.


''Ținta atacurilor de marți nu a fost Belgia, ci Europa, inclusiv Ungaria, și întrucât Ungaria este parte a Uniunii Europene este nevoie să se pregătească pentru toate amenințările posibile și să ia toate măsurile de precauție'', a mai spus premierul ungar.

Atentatele comise marți dimineață pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu peste 30 de morți și 250 de răniți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter